Witam wszystkich. Od jakiegos czasu nosze sie z zamiarem zmiany auta, jednak mam dylemat na ktory z wymienionych w naglowkuNie spieszy mi sie z zakupem, musze troche dozbierac, sprzedac obecny itp
![]()
Przejdzmy do rzeczy. Chcialbym by to byl na pewno diesel ( tak jak w przypadku mojego Stilo ). Teraz nasuwa sie moje pytanie. Otoz w 156 fl wiekszosc silnikow to 1.9 jtdm 140 konny, a w Alfie 147 zas wiecej jest 150 konnych. Czytalem ze ten silnik mial jedna wade do 2007 r. Czy moglby mi ktos wyjasnic o co chodzi dokladnie? Czy w 140 konnych byl ten sam problem? Czytalem ze 147 nie rdzewieje, natomiast ze 156 fl byly przeboje. Rowniez chcialbym sie dowiedziec od wlascicieli jak to rzeczywiscie jestWiem ze jtd ogolnie to pancerne silniki bo sam taki mam jak pisalem wyzej, jednak chce sie dowiedziec o co chodzi z ta jedna wada. ( wiec nie trzeba sie duzo rozpisywac ). Pod wzgledem zawieszenia czytalem opinie itd. najbardziej padaja gorne wahacze z tego co mi wiadomo. Bardziej nastawiam sie na Alfe 156 fl do okolo 14 tys zl maksymalnie. Jednak chcialbym wiedziec najbardziej co z ta korozja. Duzo informacji na temat tego samochodu niestety nie ma stad pytania do Was
Auto bedzie sprowadzane albo z Francji albo Niemcy. Z gory dziekuje za odpowiedzi.