-
padnięty wtrysk
koledzy cały czas miałem problem z przerywaniem przy przyspieszaniu powyżej 2 tys i czasami brak reakcji na pedal gazu....2 dni temu auto juz prawie wogóle nie przyspieszało tylko cały czas przerywało...Wczoraj dałem do mechanika ten mi zadzwonił i powiedział ze wtrysk na 3 cylindze.I teraz pytanie...Czy to mogłby być objawy uszkodzonego wtrysku co było na początku tzn przerywanie przy przyspieszaniu i brak reakcji na pedał gazu? O ile te przerywanie pasuje do wtrysku to już brak reakcji na pedał gazu nie....Co mu jeszcze podpowiedzieć gdyby nie znalazl przyczyny gdyż brak reakcji na pedał gazu nie było żadnego błedu na kompie po tym....
-
-
Siema!
Kolego, podejrzewam że skoro jest błąd na trzecim wtryskiwaczu to na 90% masz luźny styk we wtyczce. Tez tak miałem u siebie i objawy podobne (szarpanie przy przyspieszaniu) naprawa jest idiotycznie prosta i nie potrzeba do tego mechanika (o ile to luźny styk)...
http://www.forum.alfaholicy.org/gt/1...ml#post1703165
Poczytaj post nr#3
Pozdro :-)
-
-
Daj wtryski do sprawdzenia na maszynie w moim regionie to około 40zł sztuka będziesz miał jasność.
-
Wtrysk wymieniony. Zupelnie inne auto...
-
Mam podobne objawy, z ciekawości ile kosztowała Cię wymiana?
-
Używka 220 zł plus pare innych pierdołek.Koszt 300 zł.