-
Koło dojazdowe
Witajcie. A mojej ali był zestaw naprawczy, więc postanowiłem, ze kupię dojazdowkę. Kupiłem Koło 15stke od 156 wraz z wkładem czyli lewarek klucz itd. No i mam teraz problem, bo dojazdówka nie może się zupełnie położyć na dnie bagażnika, ponieważ chwieje się na elemencie metalowym, który jest przyspawany do podłogi a śruba skrecająca cały zestaw jest za krótka. W dodatku po włożeniu zestawu i przykryciu go kladka jest spory luz robi się niecka około 10cm brakuje do wyrównania poziomu w bagażniku.
Dlatego zwracam się do wszystkich posiadaczy alfy gt, którzy mają taki zestaw z kołem w bagolu o to by się wypowiedzieli jak wygląda u nich sytuacja. Czy macie jakąś jeszcze styropianową podkladkę/wkładkę?
Czy poprostu zestaw do gt jest zupełnie inny niż 156? Felga dojazdowki jest bardziej wklesła i wtedy ładnie leży nic nie przeszkadza?
-
W tym temacie wrzuciłem fotkę nakładki tak by nie było tej luki w podłodze:
http://www.forum.alfaholicy.org/gt/1..._zapasowe.html
Co do samego zamocowania koła, to do tego metalowego elementu musisz wkręcić taki plastikowy trzepień na którym osadzisz zapasówkę - ja obie te rzeczy kupiłem ze 156.
-
Czyli normalne jest to, że gdy trzpienia w metalowym mocowaniu nie ma to koło się kolibie?
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
-
u mnie dojazdówka fabryczna GT, po nałożeniu nakładki też luz do podłogi, dołożyłem dwa kawałki styropianu w sumie 2cm i jest płasko
-
Może ktoś na na sprzedaż taka podkladkę?
-
-
Ok fajnie sprawdzę to :-)
-
Jak chcesz jutro porobię zdjęcia, z tego co pamiętam ja mam trzy jakieś przyklejone podkładki.
-
Ok jak Ci sie chce to Bardzo chętnie
-
3 załącznik(i)
Nie wiem czy dostałeś już fotki, ogólnie u mnie prezentuje się to jak na zdjęciach. Zestaw kupiłem od 156.