-
Regulacja maski
Witam.
Czy w poliftowej 147 jest jakaś regulacja maski na boki? U mnie po lewej stronie przy podszybiu mogę prawie mały palec włożyć do komory gdy maska jest zamknięta, a po prawej jest malutka szparka i tak na całej długości. Zauważyłem, że można maskę wyregulować na wysokość, ale czy jest też regulacja na boki? Może przesunięcie lekkie zamka coś pomoże?
-
Spróbuj przesunąć błotnik końcem na bok. :)
-
Czyli rozumiem, ze regulacji maski na boki nie ma? A jakby ja troche cala "nastawic"?
-
Może jest przełamana maska i dlatego tak jest. Albo błotnik jest przestawiony. Wydaje mi się,że nie da się ustawić na boki, może delikatnie jakimiś podkładkami ale całością się przesunie.
-
Blotnik jest ok. Cala maska jest przesunieta w strone pasażera widać to po zduszonej nadmiernie i nie odkształcajacej sie juz uszczelce na podszybiu od strony kierowcy. Musze coś z tym zrobić bo szpara jest duża i przy większych prędkościach słychać dosyc mocno szum wiatru i podejrzewam, że to właśnie przez to.
-
maska na zawiasach ma regulację góra/dół i przód tył. dodatkowo odkręcając śruby mocujące błotnik (po otwarciu maski) masz również możliwość jego przesuwania na boki (tj. w stronę maski)