1 załącznik(i)
[156] Problem z listwą zgarniającą i lejącą się wodą
Witajcie drodzy forumowicze.
Mam dość nietypowy problem. Po myciu mojej Alfy zauważyłem, że woda dostaje się do środka. Problemem okazały się lewe tylnie drzwi. Po dokładnym sprawdzeniu okazało się ze listwa zgarniająca nie przylega do szyby i tędy dostaje się woda do środka. Nie zastanawiając się długo zasiadłem do komputera i zamówiłem nową listwę zgarniającą. Niestety po wymianie problem jest ten sam... Nowa listwa zgarniająca również nie dolega do szyby przez co woda dostaje się do środka...
Zupełnie nie mam pojęcia co mogło się stać... Samochód nie brał udziału w żadnym zdarzeniu drogowym... Po prostu od pewnego dnia od tak uszczelka nie dochodzi do szyby... Sądziłem ze wymiana listwy zgarniającej rozwiąże problem, lecz niestety problem jest ten sam...
Proszę o jakieś rady, sugestję, cokolwiek... Alfe już mam od trzech lat i zupełnie nie mam pomysłu o co chodzi... Dołączam zdjęcie na którym czerwonym kółkiem zaznaczyłem miejsce w którym uszczelka nie nachodzi na szybę... Przy klamce listwa ładnie nachodzi na szybę...
Załącznik 207344