-
Zakup 156 GTA
Witajcie,
od razu przepraszam, że zaczynam przygodę z waszym forum od pytania i to pewnie takiego, które przewinęło się już tutaj niejednokrotnie, ale może wybaczycie... Szukałem, może marnie, ale jednak dręczą mnie pewne pytania :)
Zresztą pewnie "członkostwo" zaczyna się zazwyczaj od podobnego pytania :)
Dobra, aby już nie przedłużać to:
Zastanawiam się nad kupnem samochodu, dodam, że jest to kolejny na placu. Mam czym jeździć, a to co zamierzam zakupić ma być "dupowozem".
Nie jestem w stanie jeździć czymś poniżej 200KM, nie lubię diesel ( nie to że jestem jakoś uprzedzony, po prostu lubię bardziej benzynkę :) ), no i chciałbym zamknąć się w kwocie około 40...
Pojawiło się parę pomysłów, co to miałoby być, ale nie powiem, ciągnie mnie do Alfy, no kurcze, śliczne, a fotele - mniam!!!
No właśnie. Podpowiedzcie na co zwrócić uwagę, niestety w kwestii Alfa jestem kompletnie zielony... Chciałbym zakupić ją w automacie, czytałem, że skrzynie to najsłabszy element tego auta, czy własnie chodzi o automaty?
Od razu mówię, że wiem że to będzie palić, wiem, że pewnie serwis droższy, to nie są powody, aby odrzucić to auto. Do tej pory z grupy Fiat miałem Bravo, to nowe, w dieasu ( 150KM ) i max wyposażeniu, niestety jakoś się nie polubiliśmy, mi osobiście jeździło się tym strasznie... Czułem się jak w Iveco, ani nie jedzie, ani w środku nie za porządnie wykonane, no nie przypadła do gustu... No ale z zewnątrz, to jedno z ładniejszych aut...
Powiedzcie na co zwrócić uwagę, na co uważać, gdzie są słabe punkty?
( chciałem dodać linki do ogłoszeń, ale nie mogę :)
Generalną wiedzą nie pogardzę!
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi!
Pozdrawiam!