Witajcie,
od razu przepraszam, że zaczynam przygodę z waszym forum od pytania i to pewnie takiego, które przewinęło się już tutaj niejednokrotnie, ale może wybaczycie... Szukałem, może marnie, ale jednak dręczą mnie pewne pytania
Zresztą pewnie "członkostwo" zaczyna się zazwyczaj od podobnego pytania
Dobra, aby już nie przedłużać to:
Zastanawiam się nad kupnem samochodu, dodam, że jest to kolejny na placu. Mam czym jeździć, a to co zamierzam zakupić ma być "dupowozem".
Nie jestem w stanie jeździć czymś poniżej 200KM, nie lubię diesel ( nie to że jestem jakoś uprzedzony, po prostu lubię bardziej benzynkę), no i chciałbym zamknąć się w kwocie około 40...
Pojawiło się parę pomysłów, co to miałoby być, ale nie powiem, ciągnie mnie do Alfy, no kurcze, śliczne, a fotele - mniam!!!
No właśnie. Podpowiedzcie na co zwrócić uwagę, niestety w kwestii Alfa jestem kompletnie zielony... Chciałbym zakupić ją w automacie, czytałem, że skrzynie to najsłabszy element tego auta, czy własnie chodzi o automaty?
Od razu mówię, że wiem że to będzie palić, wiem, że pewnie serwis droższy, to nie są powody, aby odrzucić to auto. Do tej pory z grupy Fiat miałem Bravo, to nowe, w dieasu ( 150KM ) i max wyposażeniu, niestety jakoś się nie polubiliśmy, mi osobiście jeździło się tym strasznie... Czułem się jak w Iveco, ani nie jedzie, ani w środku nie za porządnie wykonane, no nie przypadła do gustu... No ale z zewnątrz, to jedno z ładniejszych aut...
Powiedzcie na co zwrócić uwagę, na co uważać, gdzie są słabe punkty?
( chciałem dodać linki do ogłoszeń, ale nie mogę
Generalną wiedzą nie pogardzę!
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi!
Pozdrawiam!