-
Radio z Bose cicho gra
Witam,
Po odpięciu klemy z akumulatora pojawił się problem. Gdy po podłączeniu klemy włączyłem radio, to okazało się, że gra bardzo cicho. Wcześniej używałem zakresu głośności w granicach 4-10 i grało pięknie. Teraz przy 20 jest ciszej niż wcześniej przy 10. Ponadto zniknęły funkcje radia jak equalizer, loudness itp. mam standardowe radio blaupunkt i zestaw bose. Nie wiem czy odpięcie akku było zbiegiem okoliczności :/
Z góry dzięki za pomoc
-
Mogła paść końcówka mocy w radiu, dlatego gra tak cicho
-
A co z brakującymi ustawieniami ?
-
Gdzieś kiedyś słyszałem że odłączenie akumulatora może spowodować objawy jakie opisałes. Spróbuj jeszcze raz odłączyć akumulator na jakieś 10 min i podłączyć spowrotem
-
-
Cytat:
Napisał
paweltbu
Już dostałem na PW ten link ale dziekuje. Usunąłem pin z wtyczki radia i śmiga teraz. Już przy 5-8 punktach radio gra głośno. Są wszystkie funkcje. Dzięki za pomoc.
PS. Wątek jest tak nazwany, że wcześniej na niego nie trafiłem. Pozdro
-
Cześć chłopaki!
Nie będę zakładał nowego tematu.
Mam problem w swoim radio (AR 156 Bose). Gra ciiiicho, jednak zdarza się, że niekiedy po przekręceniu kluczyka jakby zaskoczy i gra normalnie (przy VOL 20 elegancko słychać).
Macie jakieś pomysły? Coś gdzieś nie styka?
-
Zasilanie wzmacniacza? Kabel sygnałowy wzmacniacz-radio (ten co przestawia radio w tryb zewnętrznego wzmaka)?
-
Kurde, który to kabel na kostce przy radioodtwarzaczu? Po odpieciu wtyczki w bagażniku od wzmacniacza robi się cisza czyli wzmacniacz ma zasilanie.
Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka