-
Brak nawiewu 156 jtd
Witam,jestem świeżym właścicielem Alfy Romeo 156 jtd lift. Mam problem z nawiewiem wewnętrznym. Silnik dmuchawy działa ponieważ wyjalem go i sprawdziłem podobnie jak regulacja siły nawiewu lecz mimo to powietrze nie wpada do środka nawet na max prędkości dmuchawy nie czuć że coś dmucha w środku. Co to może być? Miał ktoś z was podobny problem?
-
a jak z filtrem kabinowym,kiedy wymieniany ???
-
Filtr nie wiem kiedy był wymieniany ale mimo to chyba powinno działać na obiegu wewnętrznym.
-
Czyli słychać jak huczy ale nic nie leci?
-
jak silnik kręci w aucie a nic nie czuć to weź obróć bieguny na silniku dmuchawy jak pomogłem to czekam na flaszkę ;)
-
Dokładnie tak słychać a nie leci. Czyli zamienić kable na dmuchawie miejscami?
-
Tak zrób jak kubusar pisze, i może faktycznie filtr zawalony już albo gdzies wlot powietrza
-
Jeśli nie wiesz kiedy był wymieniany to nie zaszkodzi to zrobić a przynajmniej zobaczyć w jakim jest stanie
-
Nie uwierzcie odkrecilem podszybie tam gdzie powinien być filtr kabinowy a tam zamiast filtra byla wsadzona gumowa wycieraczka pod nogi... Wyjalem ją ale nadal nie dmucha. Spróbuję zmienić bieguny.
-
Przyjacielu, filtr kabinowy (w sumie dwa) masz w środku w nogach pasażera z lewej strony (dość kiepski dostęp), tam gdzie piszesz jest ale w wersjach przed liftem