-
1 załącznik(i)
Skrzynia C635 - wyciek
Witam. Na powierzchni obudowy skrzyni biegów przy wybieraku stwierdziłem wyciek oleju - miejsce zaznaczone na zdjęciu. W internecie znalazłem jedynie informację o zapoceniach od oleju z odpowietrznika. Czy ktoś przerabiał temat wymiany wybieraka? Czy jest zestaw naprawczy czy trzeba wymieniać cały element? Z góry dzięki za info.
-
Po co chcesz cokolwiek z tym robić? Po to jest ten odpowietrznik, aby nadmiar ciśnienia że skrzyni upuścić ;)
-
Inaczej. W zaznaczonym miejscu w załączniku stoi olej. Z odpowietrznika tak by poleciał? Nie robił bym nic gdyby to było tylko zapocenie.
Wyczyszczę jeszcze wszystko i sprawdzę dokładniej, ale na 99% leci z wybieraka.
-
U mnie przy tej skrzyni też ciekło...
Niestety puścił uszczelniacz :(
-
Pamiętasz co było konkretnie wymienione? Czy właśnie ten cały wybierak czy coś innego?
-
1 załącznik(i)
-
No to widzę, że skrzynia do demontażu w tym przypadku. Dzięki za info. :top:
-
I demontaż nie jest niestety fajny, bo skrzynia całkiem duża.
U mnie przy okazji dwumas, uszczelnienie wału profilaktycznie i parę innych rzeczy było robione.
Oleju w skrzyni było około litra...
-
Panowie borykam się z wyciekiem z wybieraka w skrzyni C635, ASO twierdzi, że ten typ tak ma i wymienia się cały wybierak ale jest to nie opłacalne bo znowu zacznie cieć a sama część jest dość droga.... ktoś coś z tym robił? Da się naprawić ten wyciek? Może w oplu ten wybierak jest tańszy? Jak mam z tym jeździć skoro co chwilę stoi mi rozlany olej na skrzyni? W końcu zabraknie go w skrzyni a ja nie mam możliwości co chwilę kontrolować jego stanu. Z tego co czytam sporo osób boryka sie z tym tematem i to w fiatach, oplach czy alfach więc może ktoś to ogarniał i ma spokój?
-
Poszukaj na fb na grupie.
Tam ktoś pokazał, że wystarczy wymienić jeden oring przy tym wybieraku.
Ja póki co to olałem. Też mam lekki wyciek, ale tłumaczę to, że przelałem trochę przy wymianie oleju w skrzyni :rolleyes: