-
Air Bag kontrolka
Koledzy,
czy ktoś z grupy pomorskiej wesprze mnie w temacie Air Bag? Wyświetliła się kontrolka z uwagi na kolejny 10 letni interwał. Człowiek, który sprowadzał mi auto przestawił sensor na kolejne 10 lat(?) wyciągając go z autka lecz nie miał przejściówki 3 pinowej aby wykasować komunikat. Czy podpowiecie gdzie mogę szukać pomocy albo co zakupić podając konkretne aukcje? Nigdy nie żadnym aucie nie miałem osobiście potrzeby się podpinać i obawiam się, że zakupię nie to co trzeba. Z góry bardzo dziękuję i z przyjemnością odwdzięczę się chłodnym browarem:) Pzdr
-
Nie wiem o co chodzi z jakimś interwałem,ale żeby kontrolkę wykasować musisz mieć
Program w kompie typu Multiecuscan,Alfa OBD,Fiat ecu scan no i kabel.Np.taki http://allegro.pl/interfejs-kabel-fi...751652813.html
-
Bardzo Ci dziękuję. Poduszki co 10 lat wymagają jakiegoś przeglądu. Mam nawet wyklejkę w lewych drzwiach. Minęło właśnie kolejne10.
-
To ciekawe.Moja ma 14 lat a zanim ją kupiłem,to miała 11 lat,więc takiego problemu nie miałem.Programu do Alfy poszukaj w necie,warto mieć taki zestawik.
A skąd jesteś?
-
-
Podjedź do Michała Mierniczaka na Sobieskiego 14- powinien Ci od ręki wykasować.
-
Dzięki. Tak zrobię tylko jeszcze nie wyjeżdżam z ciepełka.
-
nie istnieje żaden interwał , od którego zapala sie kontrolka. Owszem, producent zaleca przegląd, a właściwie nawet wymianę poduszek po okresie 10 lat. Ale nie ma nic co by zapalało kontrolkę.
Po pierwsze sprawdź kable łączące pod fotelami. Na odłączonym aku porozpinaj, wyczyść, zapsikaj contact spray'em.
To bardzo częsty powód zapalania kontrolki, wilgoć w złączkach i śniedzenie.
do Michała owszem, możesz podjechać. Ale nie na "skasowanie" kontorlki tylko na sprawdzenie co jest nie tak i ewentualną naprawę. Samo skasowanie nic nie da. w przypadku złączek, o których pisałem może najwyżej pomóc na jakąś chwilę zanim znowu błędy załapie,
-
1 załącznik(i)
Od tego zacznę. Załącznik 222405
Dziękuje. Takie wyklejki mam na drzwiach.
-
Kolego motogold czy interfejs, który zaproponowałeś jest na 3 piny do mojego starszego modelu tj z 96 roku?
Już wiem. Brakuje adaptera;)