-
Szumiąca maglownica
Witam,
Mam problem z maglownicą w mojej Alfie 159 1.8 mpi 2007 przebieg 145tys km. Otóż szumi w kabinie, szum ginie gdy kręcę kireą ale powraca odrazu jak zatrzymam ją. Zbiornik wymieniłem na zmodyfikowany plus zielony płyn. Zmieniłem pompę bo też była dość głośna, wycieków brak ,płyn się nie pieni.Co może być przyczyną ? rozszczelniła się w środku może? Z góry dziękuje za sugestie. Pozdrawiam wszystkich użytkowników.
-
rzuć okiem do wątku tu:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post1930937
tak mam po wymianie pompy, zbiorniczka i płynu. tak też ma mój kumpel.
wcześniej (ale zanim stara pompa zaczęła wyć), wydawało mi się że była cisza cały czas, nie wiem, może nie zwracałem uwagi (głównie leci muzyka w aucie), albo po problemach z pompą stałem się wyczulony.
-
U mnie słychać tylko z kabiny ,przed wymianą pompy płynu i zbiorniczka było tak samo. Ten szum rozchodzi się kolumnie.
-
Dowiedziałem się za za to "syczenie" -szumienie może być odpowiedzialny zaworek zwrotny w maglu, dziś odebrałem nowy z serwisu jutro wymieniam, zobaczymy czy to to.
-
Czekam na info czy pomogło.
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
-
Witam, niestety po wymianie tego zaworka dalej jest to samo , czyli prawdopodobnie maglownica jest rozszczelniona w środku, chyba że jest inne wyjaśnienie...o którym nie wiem
-
Panowie ważne pytanie czy maglownice od 1.9 jtd pasują do 1.8 mpi ? Czy one się czymś różnią? Mam możliwość kupienia sprawnej o numerze 00505152930 i nie wiem czy mi podejdzie