-
Zablokowane ECU
Witam nie można uruchomić samochodu podłączyłem OBD pokazało zablokowane ECU
Jakiś czas temu wypadło mi coś z wnetrza z kluczyka on jest bez pilota tzn bez tej plytki i bez zaślepki wydawało mi się że to jakaś pozostałość po elektronice więc wyrzuciłem niestety po tym zdarzeniu nie da się uruchomić samochodu. Wyswieltlil się kluczyk z napisem lock.
Da się jakoś złamać ta blokadę?
-
Trzeba odblokować immo bo właśnie ta kostka była twoim immobilajzerem wiec jeśli nie masz drugiej trzeba dorabiać lub szukać innej stacyjki[emoji12] [emoji122]
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
-
Istnieje coś takiego jak awaryjne uruchomienie silnika. Wymagany kod z karty CODE Card, po przekręceniu stacyjki trzymasz wciśnięty pedał gazu, a następnie kontrolka z kluczykiem zacznie migac ... ilość mignieć to cyfra z kodu. Każdą cyfrę z kodu jednorazowo zatwierdzamy wciśniętym pedałem gazu.
Dokładna procedura w instrukcji na stronie 206
Sam już to przerabiałem u siebie :D
-
Podjedź do jakiegoś tunera i zrobi ci z immo.
-
Tunera? W jaki sposób? Ile to kosztuje?
Lub jak mogę dobrać taką kostkę? Metoda chybił trafił?
Ewentualnie mógłbym kupić druga stacyjke i jednym kluczem otwierać drzwi a drugim uruchamiać silnik, bo nie mam gdzie zamków teraz zmieniać
Nie chce się ładować w koszty bo zbieram na nowszy samochód
Chciałbym zrobić to jak najtaniej i w miarę funkcjonalnie
Niestety nie wiem gdzie jest ta karta code card
-
Kup sterownik od immo razem z kluczykiem i pierścieniem który odbiera sygnał, na allegro tego do oporu pewnie do 100,00 zł z używek. Przełóż sterownik, zresetuj kompa, rozbierz kluczyk z kupionego zestawu, wyjmij "pestkę" (taki sam chip który Ty zgubiłeś) i wsadź do swojego kluczyka. Stacyjki nie trzeba wymieniać, jedynie komponenty dotyczące immo, czyli jak powyżej - sterownik, pierścień odbierający sygnał i pestkę do kluczyka. Po zresetowaniu komp się zaadaptuje do nowych komponentów. Przy całej operacji przyda Ci się kumaty gość z kompem :)
Aukcja chociażby jak poniżej:
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-sta...803798742.html
-
Dziękuję, za konkretną odpowiedź, spróbuję zrobić to sam
Chyba nie jest to bardzo skomplikowane.
Tylko gdzie jest ten pierścień odbierający sygnał?
Znalazłem informację dot. Resetu komputera :
odłącz ako na 45 minut
podłącz ponownie akumulator i przekręć kluczyk w pozycję MAR na 90 sekund
wyjmij kluczyk na 90 sekund
włącz silnik na 15 minut BEZ DOTYKANIA PEDAŁÓW
wyłącz samochód na 10 minut
gotowe
Tylko pytanie czy przy wymianie sterownika immobilisera oraz pozostałych komponentów auto się uruchomi?
Bo jeśli tak to po co go resetować...