3 załącznik(i)
Napinacz 2.4JTD Dayco APV2230
Witam,
po paru miesiacach przygod z uzywanymi napinaczami (nawet sobie sam dorobilem na CNC caly kompletny napinacz) caly czas mialem charakterystyczne piszczneie co doprowadzalo mine do szalu, postanowilem w koncu kupic "nowke sztuke", napinacz przyszedl, z niecierpliwoscia go odpakowalem, sprawdzam wszystko i co sie okazuje, ze w w/w napinaczu sa tuleje slizgowe kazdy wie o co chodzi i w mojej sztuce tuleje sa suchutkie, zero smaru itd. z tego co mi sie wydaje to powinno byc to elegancko przesmarowane
Pierwsze pytanie czy powinien byc smar na tych tulejach? Mam ceramiczny cx80 w razie czego moge to przesmarowac
Drugie pytanie w starych napinaczach jakie mam korpus napinacza byl ruchomy wzgledem sprezyny, dalo sie go przekrecac reka gora dol w zakupionym przeze mnie nie moge tego ruszyc reka, jest jak by na sztywno laczenie sprezyny z korpusem tak to powinno byc czy moze kupilem jakas podrobke niskiej jakosci? (Cena 298zl)
Z gory dzieki za pomoc...
//Edit:
tak to wyglada
Załącznik 232945
Załącznik 232946
Załącznik 232947
//Edit2:
Temat do zamkniecia madrzejszy brat podpowiedzial mi ze tam sa tuleje samosmarne tak ze nie daje sie tam zwyklego smaru...
PS
jak ja kocham monologi :)