-
Domykanie okien w GT 1.9
Witam. Wiem że temat okien w GT to temat rzeka i czytałem wiele tematów o tym jednak nie znalazłem akurat konkretnej odpowiedzi. Otóż w mojej Belli sytuacja ma się tak że oczywiście okna uchylają się przy otwieraniu drzwi i zasuwają przy zamykaniu jednak od strony kierowcy szyba nie zawsze wraca na pierwotną pozycję. Wygląda to tak jakby za każdym otwarciem i zamknięciem drzwi szyba była o jakies 0.5 cm niżej niż była i ciągle musze ją ręcznie domykać. Sytuacja troche upierdliwa ale schody się zaczynają gdy np pada deszcz a ja zamykam drzwi i włączam alarm a szyba nie wraca na pierwotne miejsce i jest delikatna szczelina. Od strony pasażera wszystko działa ok więc zastanawiam się czy to kwestia mechanizmu który porusza szybę czy może jednak programowanie szyb może pomóc.
-
Opuść szybę do końca i trzymaj przycisk jeszcze przez kilka sekund po całkowitym jej opuszczeniu. Wtedy na nowo sie zaprogramuje.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
To i ja się zapytam?
A jak programowanie szyb działa na kilka otworzeń drzwi, potem zaczyna się powolny proces że przy każdym otwarciu szyba opada coraz mniej a finalnie uchylanie szyby przy otwieraniu drzwi przestaje działać i szyba cały czas jest w pozycji maksymalnie wysuniętej ?
Miał ktoś coś podobnego, może ktoś naprowadzi mnie na jakiś trop?
Wymieniałem moduł, sprawdzałem wszystkie styki i nic to nie dało [emoji51]
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
-
Slabe aku?
-
Podłącze się pod temat bo mam podobny problem
Raz w tygodniu musze kalibrowac szyby... Bo wraz z ich otwieraniem i zamykaniem to domykanie działa coraz gorzej...
Po kilku dniach szyby się nie domykają, nie wchodzą na swoją pozycje pod uszczelkę... Muszę je dociskać żeby wpadły pod uszczelkę i na nowo zaprogramowac... Akumulator mam nowy
Czy już ktoś znalazł rozwiąznie tego problemu
-
Nie znalazłem i również mam ten sam problem.
-
W drzwiach jest delikatna regulacja pochylenia szyby.
-
Regulacja? a coś więcej gdzie się ona znajduje i jak jej użyć? Proszę o info
Aktualizacja
Dobra mam https://www.forum.alfaholicy.org/gt/...a_szyb_gt.html