-
spryskiwacze reflektorów
koledzy czy spryskiwacze reflektorów były montowane do Alfy z silnikiem 1.9jtd ,bo mam mały problem kupiłem sobie cały zestaw ,wymontowałem z innej Alfy z innym silnikiem niż mój i w mojej zbiornik na płyn się nie mieści przeszkadza zbiorniczek wyrównawczy od płynu chłodzącego .I dlatego moje pytanie czy może były jakieś inne zbiorniczki montowane do silnika 1.9jtd żeby to wszystko pasowało
-
1 załącznik(i)
Ja z powodu braku miejsca zamontowałem zbiorniczek od fiata marea ale dużo modeli ma taki. Akurat był najtańszy kosztował mnie 20zł a dużo ułatwił.Załącznik 238967 zdjęcie z mojego auta. Zbiorniczek był minimalnie przy wysoki ale podgrzałem mocowanie opalarką i siedzi jak trzeba.
-
z fiata marea ale który do spryskiwacza czy wyrównawczy ?
-
1 załącznik(i)
Załącznik 238968 czerwony wyrównawczy a zielony spryskiwaczy tak jest w moim 145
-
ja wiem który od czego jest tylko chodzi który jest od fiata marea ,bo jak ja zamontuje zbiornik do spryskiwaczy pod dwa silniczki to ten od płynu chłodniczego przeszkadza
-
ten na czerwono jest z marey a oryginalnie miałem z czarną górą płaski i duży a co do zbiorniczka spryskiwaczy to 145 wychodziło z spryskiwaczami więc gdzieś jest pasujący do dostania. Jak zmiana zbiorniczka wyrównawczego nie pomorze to tylko oryginał zbiorniczka spryskiwaczy z myciem lamp do145 pozostaje
-
2 załącznik(i)
zobacz jaki duży jest ten zbiornik od spryskiwaczy
- - - Updated - - -
a tak wygląda oryginalnie w mojej Alfie ,ten zbiorniczek od spryskiwaczy jest dużo większy i wyższy
-
2 załącznik(i)
Załącznik 238981 Wcześniej miałem taki wyrównawczy myślałem ze będziesz miał taki sam u siebie i coś pomogę. http://allegro.pl/alfa-romeo-156-98-...082470795.html Ja bym spróbował z takim zbiorniczkem co prawda 156 ma taką samą podłużnice tylko nie wiem jak z miejscem pod błotnikiem.
Załącznik 238983
-
o czym tym rozmawiasz ? sam mam zbiornik sprysków z przedlifta w polifcie i orginalny zbiornik wyrównawczy :) Ale jak masz coś kombinować to łatwiej będzie ze zbiornikiem wyrównawczym :)
-
Arek możesz zrobić zdjęcie jak to u Ciebie wygląda