I dla czego tak dużo bedzie mnie kosztowało?
Zapala sie od czasu do czasu check engine+ start stop unavilable i samo tez znika, o roznych porach i roznych sytuacjach. Komp pokazał wlasnie taki blad i opisyny jest jako nieznany kod usterki
Printable View
I dla czego tak dużo bedzie mnie kosztowało?
Zapala sie od czasu do czasu check engine+ start stop unavilable i samo tez znika, o roznych porach i roznych sytuacjach. Komp pokazał wlasnie taki blad i opisyny jest jako nieznany kod usterki
Nie ma zadnych innych objawów, sarpania, braku mocy itp.
Czujnik temperatury gazów spalinowych. Na wejściu turbosprężarki w kolektorze wydechowym.
Ale czujnik to ty masz dobry, a problem albo z wypaleniem DPFu (przerwane kilka cykli wypalenia) albo z zaworem EGR (do czyszczenia, albo wymiany)
Niekoniecznie. Usterki samych czujników i ich wiązek nie są sporadyczne.
Teraz objawy sa wlasnie takie jak mialem przy egr uszkodzonym w corsie, auto dusi sie, nie ma mocy i szarpie. Nie miałem nigdy zadnej kontrolki wypalania DPF. Kupiłem czujnik temp spalin montowany przed dpf. http://allegro.pl/czujnik-temperatur...112393749.html wymienie go i zobaczymy. moze przy okazji wyczyszcze egr
- - - Updated - - -
Przy uszkdzonym egr nie było by błedu uszkodzonego egr?
Byłby. Typowa grupa błędów dla EGR to p04XX
Okej a te mulenie, raz jedzie chwile normalnie, raz jak przyszpiesz nagle odcina moc, a czasem jest ze pedal w podloge i nie przyszpiesza. To moga byc objawy tego czujnika? czy raczej znow podjechac a komputer bo cos nowego wyszło?
Bardzo często jest to objaw zacinającego EGR'a.
Jest to do zdiagnozowania.