-
Wzkazanie temperaturu
Witam kolegów, pacjent AR 147 1.6 105 KM ,problem pojawił sie pare dni temu mianowicie, odpalam jadę przełącza się na LPG i za chwilę wraca na PB a wskaźnik temperatury od 50 do 80 startuje w oczach po czym spada do 50 i startuje juz normalnie, wymieniłem czujnik temperatury, ale to raczej nie to podejrzewam termostat chodź dziwne objawy jak na niego i był wymieniany rok temu ( vernet) dodam ze nie zawsze tak sie dzieje, jakieś sugestie koledzy.
-
-
tak reduktor ci zamarza bo masz letnie lpg
-
zapowietrzony układ jak reduktor wysoko to może tam, raczej nie powinien zamarzać chyba ze masz lpg po 100m i dajesz ostro :D
-
Kurcze ale plynu nie ubyło i reduktor nie zamarza, temperatura przełączania jest na 37 stopni, ale sprawdzę bo to ciekawy trop może to być to, dam znać jak pomoże odpowietrzenie.
-
Jeszcze raz pisze koledzy i proszę o pomoc za tydzień jade do Niemiec i nie wiem co po drodze może być, wymieniłem termostat i dalej to samo na nagrzewnice nie idzie plyn dopiero jak temperatura dojdzie do 100 i termostat puści to płyn ruszy i idzie na nagrzewnice i reduktor LPG już mi sie pomysły wyczerpały, pomóżcie...
-
A gdzie jest wpiety reduktor? Zrób zdjęcie.
I z czym dokładnie masz problem bo już sam nie wiem. Z tym że wskazówka idzie do góry i opada?
Wysłane z mojego HTC One A9s przy użyciu Tapatalka
-
Reduktor jest wpiety równoległe juz od 3 lat i ja nic nie zmienialem i było ok, problem jest taki ze nie może sie ciepły płyn przebić do nagrzewnicy a i zatem na reduktor, obudowa termostatu jest gorąca a wąż do nagrzewnicy zimny, dopiero jak sie termostat otworzy to zaczyna też iść na nagrzewnice i reduktor i temperatura potem już normalnie wskazuje i trzyma się na 90, wymienilem już termostat i czyjnik temperatury, odpowietrzałem też uklad i nic.
-
Może nagrzewnica zakamieniona?
Ciekawy przypadek bo duży obieg ma się nijak do małego.
Wysłane z mojego HTC One A9s przy użyciu Tapatalka
-
I to chyba jedyny taki przypadek, co nikt nie wie....