-
check engine P0168
Witam , mam pewien problem od kilku dni jestesm posiadaczem 159 2.4 jtdm 200km . Na poczatku przy odpalaniu wyskakuje komunikat o wodzie w filtrze paliwa , lecz zaraz gasnie i jest ok ale najgorsze jest to , ze ostatnio podcas przyspieszania tak okolo 3000 tys obrotów wyskakuje check engine komp pokazuje blad wysokiej temperatury paliwa ( jak go skasuje to znow kolo 3000 obr i pojawia sie spowrotem) co to mze być ?aUTO WTEDY JEDZIE DO 3000 OBR I WIEECEJ NIECHCE Dodam ze jutro wymineniam oleje filtry takze filtr paliwa
-
Nie wierzę że to czytam auto informuje ciebie o problemie z paliwem poczym dziwisz się że auto nie jedzie. Przecież to proste trzeba jeździć obserwować :D
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
-
no tylko jak wyeliminować pojawianie się tego błędu
-
Równo przy 2500 tys obrotów zaświeca się check
-
Odłącz czujnik i po problemie...
-
Kolego jak byś mi podpowiedział tylko gdzie ten czujnik się znajduje
-
Jest wkręcony od dołu w filtr paliwa. Żartobliwie to napisałem, z taką usterką nie powinno się długo jeździć.
-
Od dołu filtra z tego co wiem to jest wkręcony czujnik który informuje o wodzie w układzie paliwowym
, Mnie chodzi i check engine kod P0168 high temp in fuel I szukam czujnika temperatury paliwa
-
zrób mu najpierw ten serwis wymień filtry/oleje (niech ci porządnie wyczyszcza obudowę filtra paliwa - żeby przypadkiem nie wymienili samego filtra włożyli go z powrotem w tą wodę co jest w obudowie filtra). jak dalej będzie problem to dopiero kombinuj.
-
Tylko tam jest pełny filtr niema obudowy jest cały stalowy