-
Stuki w silniku
Witam borykam sie z takim problemem w swojej belli otóz cos mi stuka od spodu silnika , nie jest to osprzet bo pasek sciagalem i wszystko jest ok , dzwiek wydobywa sie ze spodu silnika jak otworze maske to nawet nie idzie to uslyszec . silnik wymieniany sprzeglo w stanie bdb . Mozliwe ze to skrzynia ? biegami nie szarpie wchodza idalnie lewarek w miejscu przebieg 175 tys
- - - Updated - - -
silnik 1.9 jtdm
-
Niestety ale nie mogę dodać link z yt
- - - Updated - - -
https://youtu.be/cin6Y4OJGVo Tutaj link
-
A kiedy to stuka? Przy przyspieszaniu/ hamowaniu itp. Podaj więcej szczegółów.
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
-
Tylko na wolnych i obrotach tak jak na filmiku jak dam ciut gazu to już jest cisza
-
Jak wciskasz sprzęgło to znika?
Obstawiam skrzynię. U mnie tak grzechotał prawdopodobnie wałek sprzęgłowy. Raczej niegroźne.
-
Nie ma roznicy czy wycisnę sprzęgło czy nie , tak jak pisze raz to słychać raz nie , czyli myślicie ze skrzynia się rozpada ?
- - - Updated - - -
Przebieg 176 tys oryginalny , zastaniwa mnie czy skrzynia już była robiona można to jakoś sprawdzić ?
-
Jeżeli wciśniesz sprzęgło to następuje rozłączenie skrzyni od silnika i odwrotnie,więc wydaje mi się że jeżeli po wciśnięciu sprzęgła nadal stuka to problem leży chyba gdzie indziej a napewno nie w skrzyni.
-
Więc może być tak jak napisałem. Specjaliści twierdzą, że to niegroźne. Nawet jeśli skrzynia była robiona to łożyskowania wałka sprzęgłowego nikt bez powodu nie rusza.
-
Trochę mnie to zaczyna irytować bo nie wiem czy to coś złego a zamierzam zrobić trasę dłuższa i szkoda jak miała by się znów zatrzeć ale panewki to tez raczej nie jak wymienili silnik i wyszło ze wszystko Ok . Raczej pompa oleju takich dźwięków nie wydaje bo wcześniej zatarł się motor właśnie dlatego ze pompa oleju szfankowala ale przed zatarciem się ten dziwek tez był
-
A nie ma żadnego wycieku ubytku płynu chłodzącego? Kurcze znam przypadek gdzie winne były akurat panewki...