-
Brak nawiewu
Panowie,
W mojej alfie od początku przy włączonej klimie było słychać charakterystyczny dźwięk obcierania metalu. Podobno to brak czynnika ale nie nabijalem bo dobrze chłodziła. Od dwóch tygodni przy włączonej klimie przez chwile było czuć jakby palony plastik na początku chłodzenia. Dziś nawiew umarł,nie wieje w ogóle. Przy włączonej klimie coś chrobocze. Jakieś pomysły?
-
Najprawdopodobniej padł silnik od nawiewu pod schowkiem pasażera. Dostęp po zdjęciu tapicerowanej oslony. Po odkreceniu śrub trzeba go przekręcić o 180 stopni i wyciągnąć
-
1 załącznik(i)
Jak już sobie ogarniesz temat nawiewu, to skontroluj sobie słynna wtyczkę co się lubi upalać. U mnie parę dni temu padł nawiew i takie widoki ujrzałem (patrz załącznik)
Załącznik 249066
-
Chciałem zamówić sobie ten silniczek na Allegro,niestety jest pare rodzai. Orientujecie się może który pasuje do Alfy 159,sedan 2008r,1.9? W sensie jaki ma numer?
[MENTION=60874]shockwave93[/MENTION]
Super,to jest wtyczka od silnika?
Pozdrawiam
- - - Updated - - -
Chciałem zamówić sobie ten silniczek na Allegro,niestety jest pare rodzai. Orientujecie się może który pasuje do Alfy 159,sedan 2008r,1.9? W sensie jaki ma numer?
Pozdrawiam
- - - Updated - - -
Pozdrawiam
-
To jest wtyczka od rezystora dmuchawy. Jest trochę głębiej schowana, poznasz to po niebieskim plastiku. Siedzi na dwóch śrubkach. Mi normalnie tą wtyczkę zespawało z obudową rezystora. Masakra
-
Awaria wtyczki spotkała mnie wczoraj....
Nie jest wizualnie mocno zniszczona i po poruszaniu i próbie dociśnięcia wiatrak ożył. Używana wtyczka już jedzie...będzie lutowanie.
Do autora tematu. Zanim wymontujesz wiatrak sprawdź czy działa po podłączeniu "na krótko"
-
Pisząc wiatrak masz na myśli silnik nawiewu?
-