-
GT i AUX/Transmiter FM
Witam!
Ogarniał ktoś kwestie AUXa w GT na oryginalnym radiu? Mając świadomość braku oryginalnego AUXa zakupiłem Transmiter FM Xiaomi Roidmi 3S, który wydaje się bardzo w porządku transmiterem, jednak jakość audio jest tragiczna, głównie podczas jazdy, dźwięk szumi i trzeszczy jakby część częstotliwości mniej/wiecej podczas słuchania radia. Jest to asłuchalne, mam podejrzenie dotyczące gniazd zapalniczek, że są za płytkie i jakby nie kompatybilne z tym transmiterem, ale szukam rozwiązania mniej inwazyjnego niż wyciąganie gniazda i jego wymiana. Na pewno jest jakiś sposób na AUXa w GT/147.
Dzięki za wszelką pomoc, pozdrawiam.
-
A nie myślałeś o zmieniarce YATOUR ?
-
To jest w sumie kolejny wydatek, którego chciałbym uniknąć. :/
-
-
Gniazda są szersze niż standardowe nie wiem czemu ale tak to włosi wymyślili. Też używam tego transmitera i jestem zadowolony. U siebie zmieniałem na uniwersalne gniazdo, miało bardzo podobną konstrukcję ale zielone podświetlenie, spokojnie można to przerobić.
Co do transmitera może spróbuj jeszcze do gniazda z tyłu podłączyć, albo sprawdź jak działa bez odpalania silnika być może alternator zakłóca. Najważniejsze to i tak dobrać odpowiednią częstotliwość.
-
Kiedyś w Focusie używałem transmitera, jakość dźwięku co najwyżej jak na kasecie magnetofonowej. Super pasował, ustawiałem różne częstotliwości - nie dałem rady lepiej.Jestem ciekawy co oznacza "jestem zadowolony" - dla mnie to "jestem zadowolony" to co najmniej jakość mp3 jak na takie urządzenie.
Jak ktoś nie wie co to magnetofon:D https://pl.wikipedia.org/wiki/Magnetofon_kasetowy
-
Chlopaki na grupie gt pisali kiedys , że używają tego transmitera , ale maja go podpiete na stale w bagażniku , dzieki temu znikaja szumy i zakłócenia. Ile w tym prawdy , nie wiem , warto sprawdzic ;)
-
Właśnie doszedłem do tego sam i spróbowałem - faktycznie, jest dużo lepiej niż było, ale wciąż podczas jazdy po pewnym czasie "wykrzacza się" i zaczyna szumieć. Wszystko jest w porządku póki silnik nie działa, powiem więcej, słychać różnicę nawet gdy przy odpalonym silniku wyłączy się światła - ale koniec końców chyba odpuszczę transmiter na bluetooth i spróbuję po prostu transmitera z wejściem na kabel AUX. Szkoda, bo wygoda świetna, ale zgrałem piosenki na CD i jednak jakość muzyki z płyt CD w porównaniu do tych z transmitera jest o niebo lepsza.
-
Mozesz sprobowac jeszcze wyczyścić antenę i jej wejście. Lub zmienic na antenę z kostka ktora niweluje zakłócenia tez grosze. Masz ledy ? Warto dozbierac do zmieniarki yatour , ja nie zaluje. Kupiłem z funkcja bt i jest mega wygodnym sprzetem, zakłóceń tez nie słychać.
-
Próbuj na najwyższych falach, a jak nadal będzie źle to szukaj takich, na których będzie grać najlepiej.