-
1 załącznik(i)
Wtryski
Witam
Mam taki mały problem z korektami wtrysków... Dodam za jak jest zimna pali bezproblemowo jak jest ciepły silnik także problem z zapalaniem pojawia się jak odpalę zimny silnik na 10 min i zgasze po 10 min jest problem wtedy potrafi zadymić ma oczywiście dpf ale on aktywny jest dopiero przy odpalonym silniku. łapie jakby chciala a nie mogła i tak może z trzy razy. silnik pracuje normalnie. Byłem ostatno u cinka i wszystko było w normie oprócz korekt wtrysków. 1 cyl --0,46 2 cyl--1.67 3 cyl- 0,82 4 cyl-1,24. Cinek wskazał mi 2 i 4. oprócz chipa podniósł dawkę startową ale to nie pomogło. Co radzicie wymienić końcówkę wtrysku na 4 cylindrze? koszt to ok 260 zł. Pytam bo wiem że są osoby które z tym działały. Czekam na jakieś info.
-
Na początek ja bym zalał liquid moli do czyszczenia wtryskiwaczy z puszki i zobaczył o ile się poprawi ich kondycja.
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
-
Ja wymieniałem końcówkę wtrysku na ori Boscha i w moim przypadku niestety nie pomogło.
Więc pozostała opcja wrzucenia kompletu na stół.
Trzeba po prostu wiedzieć, który niedomaga. A nie da się tego stwierdzić na 100% na podstawie korekt.
-
Jak dla mnie to te korekty moze nie są wzorcowe ale są ok .
Moze to nie wina wtrysków.
Kolektor/dpf/egr/przepływka
-
sprawdze na początek luz zaworowy i ten nieszczęsny egr...dpf odpada wypala się co 600km kolektor czysty
-
Dzis otrzymałem info z serwisu ze może to być wina rozpylaczy stad dymienie. Pliwo które idzię przez koncówke trafia do cylindra...Co wy na to???Nie powinno iść na przelew wtedy? a może to nie wina końcówki tylko zaworka przelewowego?
-
Zaślepiłeś EGR pełną blachą?
-
Ja miałem takie korekty, jak miałem dziurawy wąż od turbo. a korekty tylko na rozgrzanym silniku się sprawdza.
-
jest zaślepiony tą z dziurkami i dorobiłem jeszcze jedną są dwie jedna przed kolektorem druga przed egr(ale mogłem sprawdzić jeszcze ten egr to by wyjaśniało to odpalanie ale czy do końca tylko na wolnych obrotach przy rozgrzanym silniku egr jest zamknięty)...gdybym miał coś nie tak z wężem od turbo to by było coś nie tak z mocą...zrobiłem wczoraj test przelewowy wtrysków. we wszystkich po równo 30 ml po ok 2 min pracy...zalałem molly to czarne do czyszczenia wtrysków i już wyjeździłem bak więc dziś sprawdzę korekty
-
Zaślep EGR pełną blachą i wtedy potestuj z odpalaniem.