-
1 załącznik(i)
RPM Sensor POMOCY!
Cześć, wymieniłem czujnik położenia wału korbowego BOSCH, sprawdziłem stary sensor multimetrem i wyszło 0 omów, więc pomyślałem że wymienię na nowy i będzie wszystko OK, jednak nie...
Alfa Romeo 147 JTDM 8V
W dalszym ciągu wuskakuje mi na komputerze błąd P0335 - Niepoprawny sygnał, krytyczny, kontrolka włączona
Sprawdziłem kable, multimetr pokazuję mi ok 600 omów, więc nowy czujnik jest OK.
O co chodzi? Co jeszcze mogę sprawdzić? Silnik wcale nie odpala:( POMOCY!
Obroty silnika ok 230 - 250, i to odczytuje bez problemu.
-
Sprawdź rozrząd.
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
-
Rozrząd był wymieniany 4 miesiące temu, zrobiłem ok 6 000 km bez problemu. Ostatni miesiąc nie chciał odpalić na cieplym silniku, na zimnym bez problemu. A teraz wcale nie odpala. Czasami potrafił zgasbac podczas jazdy... Jednak te problemy dopiero zaczęły się po 6000 km od wymiany rozrządu..
-
A sprawdzalas wtyczkę od czujnika? Może ona jest uszkodzona jeszcze lub kabel po drodze do kompa?
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
-
Sprawdzałem... Wtyczki jak nowe.
-
Wszystko juz OK. Czujnik położenia wału korbowego był do wymiany, pokazywało 0 omów, a dalej nie odpalał bo... wystarczylo ruszyć wał przez pchnięcie auta na biegu. Teraz odpala za pierwszym i na zimnym i na ciepłym silniku. Widocznie sensor potrzebował zmiany położenia wału.