-
wymiana nagrzewnicy
Chyba niestety czeka mnie wymiana nagrzewnicy w moim Spiderku , jest PH1, gdzieś obiło mi się o uszy, że jest szansa wymiana nagrzewnicy bez demontażu deski, czy ktoś to przerabiał i może potwierdzić, że w Spider/Gtv phase1 jest to możliwe. Pozdrawiam
-
Być może bez wyciągania deski da się to zrobić, ale wydaje mi się, że nie warto się męczyć i gimnastykować. Wyciągnie deski może wygląda groźnie, ale nie jest to jakiś duży kłopot, a przy okazji warto zawsze poprawić parę skrzypiących w Spiderze rzeczy.
-
Nagrzewnicę można wyciągnąć bez zdejmowania deski - od strony pedałów.
-
Nie dogrzewa ci w aucie czy cieknie gdzies nagrzewnica?
- - - Updated - - -
U mnie w gtv ce zima i jest zimno he he. Czeka mnie wyjmowanie nagrzewnicy. Niestety. Ale lipa
-
Jakieś trudności, czy w miarę sprawa do opanowania z wyjęciem nagrzewnicy od strony pedałów
-
Już dokładnie nie pamietam,ale nie było z tym wiekszych problemów.
Trzeba odkrecić boczną plastikową osłonę, odczepić linkę elastyczną, odkręcić śruby/nakretki przy zaworze nagrzewnicy i odpiąć przewody.
Była tez jakaś opcja z opuszczeniem nagrzewnicy - sruby są za licznikiem i za schowkiem pasażera.
-
Nie wiem jak wygląda wymiana nagrzewnicy w GTV (na szczęście u mnie działa) ale jeżeli GTV jest konstrukcyjnie podobna do w 145/6 to może link poniżej pomoże:
https://www.forum.alfaholicy.org/145...grzewnicy.html