-
Poduszka silnika lewa
Witam.
Przymierzam się do wymiany poduszek silnika w 1,9 jtd 8v.
Prawą koło rozrządu wymieniłem bez problemu tak zastanawiam się jak zabrać się do lewej nad skrzynią. Trzeba wyciagać aku z podstawą czy dołem odkręce wszystkie śruby? Jest tam troche mało miejsca koło intercoolera.
-
Wszystko dołem dostępne. Tylko podeprzyj silnik.
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
-
Podpowiedz mi jeszcze przyjacielu czy jak wymienię poduszkę pod akumulatorem to trzeba je później jakoś ustawiać? W sensie tą i tą koło rozrządu żeby się ułożyło? Czytalem że trzeba je lekko popuscic i włączyć silnik aby się ułożyły. Co o tym myślisz?
-
Po stronie rozrządu jest na ciasno mocowana, to samo po stronie sanek. Tylko ta przy skrzyni ma fasolki. Ja jak wymieniałem to lekko dokręciłem palcami tą po stronie skrzyni, odpaliłem silnik, 2 razy przegazowałęm, wyłączyłem i dokręciłem już śruby na moment.
-
Która poduszka ma fasolki? Ta lewa skrzyni czy tylna? Mam wymienione wszystkie na oryginalne i nic się nie zmieniło. Może mechanik źle zakręcił. Dziwne jest też, że po całkowitym odkręceniu łącznika górnego nic się nie zmienia. Czy z nim czy bez niego silnik pracuje tak samo - czyli są mocne wibracje.
-
Fasolki ma poduszka lewa skrzyni. Dodatkowo regulacje ma poduszka tylna skrzyni oraz łącznik na górze silnika.