Cześć, mianowicie chce zakupić felgi z fiata croma. Felgi o rozmiarze 18 cali. Zastanawiam się tylko czy wejdą na duży zacisk brembo w mojej Giuliettcie. Zakładał ktos ?
Dystans mam 20mm.
Dzięki!Załącznik 277674Załącznik 277674
Printable View
Cześć, mianowicie chce zakupić felgi z fiata croma. Felgi o rozmiarze 18 cali. Zastanawiam się tylko czy wejdą na duży zacisk brembo w mojej Giuliettcie. Zakładał ktos ?
Dystans mam 20mm.
Dzięki!Załącznik 277674Załącznik 277674
Ja je mam, ale na małym Brembo i po dyskusji ze znajomymi raczej nie wejdą - chociaż dyskusja była o aucie bez dystansów.
I naprawdę było trzeba zakładać nowy wątek, jak zaraz na pierwszej stronie masz 20 stron na temat felg dla Giulietty? https://www.forum.alfaholicy.org/mit...giulietty.html :confused:
Kolego, pytając czy felgi "wejdą" wypada, a nawet należy podać pozostałe parametry felgi, tj. ET i szerokość. Sama średnica nic nie mówi :P Niestety przy nie-OEMowych felgach, nawet podanie pełnych parametrów nie gwarantuje 100% pewności, że fele wejdą :P Na pewno warto odwiedzić wątek, który kolega wyżej przywołał.
W tym wątku nic ciekawego nie pisze na temat felg z fiata cromy.
Jedyne 18 jakie wychodziły do Fiata Croma to ta felga z zdjęcia.
Standardowe wymiary jak oryginał czyli 5x110 65.1 + ET41.
Już mam odpowiedź od gościa, który zakładał - wejdą ale minimum dystans 15mm.
Odpowiadając na pytanie m —> tak musiałem założyć posta bo sprawa była mega pilna.
Tak, mega pilna, jak każda sprawa... Tu nie jesteśmy na FB :P Jak byś napisał na koniec tego wątka to odpowiedź miał byś tak samo szybko...
Akurat z wymiarami się mylisz, bo ET jest inne, 36 o ile dobrze pamiętam.