-
Giulia 2.0 błąd p0304
Kochani, pomóżcie,
P0304 - wiem, wypadanie zapłonu. Wymienione 4 świece na NGK- dalej, zamienione cewki 1 i 4 - dalej.
Co to może być? Wtryskiwacz zapchany? Lambda? czujnik tlenu? A może coś nie tak z modułem MA? (choć czytałem ze wtedy to błąd p1064 lub p1061).
ps. objawy: drżenie silnika na wolnych obrotach (przekłada się na drzenie auta), klekotanie silnika na wolnych, silnik inaczej pracuje w czasie jazdy (nie ma spadku mocy), czasami ciężej odpala.
ktoś? coś?
DZIĘKUJĘ ZA POMOC!
-
Cewki już mógłbyś wszystkie wymienić, to że są nowe to nie znaczy, że będą dobrze działać, serio. Może to być czujnik tlenu tak jak piszesz, wtryskiwacz to samo warto sprawdzić.
-
Zrób reset ustawien samoadaptacyjnych w mes. U mnie pomogło, póki co [emoji6]
Wysłane z mojego SM-G996B przy użyciu Tapatalka
-
dziękuję za odpowiedź. zamiana cewek to standard, wymiana wszytskich na nowe to koszt- bez spradzenia ze to konieczne to torche naprawa w ciemno. dobrze myślę??
- - - Updated - - -
dziękuję za odp. wolałbym naprawić jednak problem ;)
-
A jest w tym silniku wariator na walku?Jesli tak, to problem moze byc z fazami rozrzadu.
-
Może brak kompresji na którymś cylindrze, jak wyglądały świece gdy je wymieniałeś? Czy wszystkie tak samo czy były jakieś różnice w wyglądzie?