Pod koniec lipca odbieram z salonu Giulię i chciałbym na nią od razu nałożyć ceramikę - czy ktoś może polecić dobre studio w Poznaniu, które nałoży porządny preparat (i zrobi to dobrze) w rozsądnej cenie?
Printable View
Pod koniec lipca odbieram z salonu Giulię i chciałbym na nią od razu nałożyć ceramikę - czy ktoś może polecić dobre studio w Poznaniu, które nałoży porządny preparat (i zrobi to dobrze) w rozsądnej cenie?
Przede wszystkim PPF Full Front + lusterka + klamki (i wnęki pod nimi) + próg załadunkowy + progi wewnętrzne, a na resztę ceramikę. Sama ceramika nie uchroni od kamieni przy jeździe drogami szybkiego ruchu.
Wtedy robi się już dość drogi biznes, a w Giulietcie przez ponad 5 lat nic się specjalnego nie działo... Głównie chodzi mi o zabezpieczenie lakieru przed ptasimi odchodami i opadami z lip.
W Poznaniu zdecydowanie Arek Kaźmierczak - Old School Detailing.
https://www.facebook.com/OldSchoolDe...rekKazmierczak
- - - Updated - - -
PS. Arek na pewno powie co i jak, ale od siebie dodam - poproś o nieprzygotowywanie samochodu do wydania. Tak, będzie ukurzony i brudnawy, może nawet zostanie klej po folii zabezpieczającej, ale później detailer będzie miał mniej roboty po naprawianiu błędów "myjkowego".
Dzięki bardzo!
[MENTION=8766]radosuaf[/MENTION] No tak, PPF wychodzi drożej od ceramiki. I tak warto dać przynajmniej na lampy. Jak nie będziesz non stop jeździł po autostradzie to z ceramiką tragedii nie powinno być ;-)
Samochód stoi w Old School Detailing - właśnie dzwonił do mnie właściciel, że lakier jest w stanie wręcz idealnym, sam w szoku - wpada dekontaminacja + polimerek i zobaczymy jak to się będzie sprawować.
Trochę z niej spłynęło :):
Załącznik 280103
Cieszę się, że skorzystałeś z polecenia :D Arek co prawda nie jest pasjonatem, ani nawet entuzjastą Alfy (choć jego żona śmiga Giuliettą, bo tak sobie wymarzyła), ale z roboty na pewno będziesz zadowolony.
Wezmę go sobie na spytki, co tam konkretnie wrzucił na lakier :D
Jak przejrzałem internetowe dossier, to raczej nie miałem wątpliwości co do profesjonalizmu, bałem się tylko o cennik, ale nie jest najgorzej :).
A tak wygląda efekt końcowy:
Załącznik 280122
Fotki dla świrów w moim temacie :):
https://www.forum.alfaholicy.org/nas...ml#post2294978