-
problem z klamką
Witam. mam pytanie odnośnie dziwnego zachowania się obu klamek. Chodzi o to, że otwierając drzwi pilotem, gdy chcę je otworzyć i wciskam zamek to on wchodzi do klamki i tam zostaje. muszę go wyciągnąć czymś żebym mógł zamknąć i zablokować drzwi. dzieję się tak za równo od strony kierowcy jak i pasażera. wie ktoś może o co chodzi i jak sobie z tym poradzić??? Proszę o radę i z góry dziękuję...
-
-
Zamiast rozbierac, najpierw spróbuj przeczyścić zew. wd40 lub innym preparatem. Mialem kilka m-cy temu to samo, naprawilem bez rozkrecania. Jak narazie wszystko ok. Ciekawe co przyniesie zima :):)
Pzdr
-
u mnie tydzień temu sie tak blokować zaczęły klamki. Jako że WD40 z olejem ma mało wspólnego to użyłem strzykawki i oleju silnikowego.. wlałem go w każdą dziurę tak żeby po drzwiach aż ciekło i jest OK:) Przez tego torxa od boku również:)
-
trzeba będzie spróbować smarowania ale nie wiem czy coś da, u mnie to wygląda tak jakby była słaba sprężynka i wciska mi się przycisk do polowy ledwie kluczyk włożę.
Miał ktoś taki objaw ?
-
Typowa bolączka. Tam zbiera się syf i wilgoc. Najlepiej zawsze przed zimą jest to dobrze wyczyscic i nasmarowac. Ja uzyłem do tego preparatu firmy Motip z Teflonem. Od zeszłej zimy nam spokój.
-
Ja też miałem taki problem do wczoraj, WD40 i nic więcej, kilkakrotne psiknięcie w zamek potem kilka razy do okoła ruchomej wkladki (początkowo nie chciała odskakiwać ale zagięty drucik zrobił swoje powoli ze dwa razy wyciągnołem wkładkę a potem poszło samo) wystarczy dobrze przepłukać bo masa syfu wypłyneła płukałem dotąd aż przestał wypływać brudny WD40, oczywiście po psiknięciu za każdym razem kilkakrotnie wciskałem wkładkę co ułatwia wypłukanie syfu, żadnych śrubek nie chciało mi się odkręcać, zobaczymy na jak długo taki zabieg wystarczy pozdrawiam:):dirol:
-
z WD40 to pewnie nie za długo:) on na półce w sklepie, to nawet nie zawsze obok oleju leży:) Polecam Ci poprawić po tym WD40 jakimś konkretniejszym środkiem:) Prawdziwym olejem:)
-
Ja ostatnio odkreciłem śrubke torx w drzwiach (w okolicach zamka) i psikalem tam silikon w spreju i pomogło. Natomiast psikanie z zewnątrz nie dało żadnego efektu.
-
WD pomogło :) dzięki!!!!!!