mam problem z tlumikiem srodkowym bylem dzis u mechanik i powiedzial ze tlumik do wymiany mysle nad wstawieniem samej rury jakie maga byc szkody
Printable View
mam problem z tlumikiem srodkowym bylem dzis u mechanik i powiedzial ze tlumik do wymiany mysle nad wstawieniem samej rury jakie maga byc szkody
Po co tak kombinujesz skoro pytasz(zakładasz),że bedą jakiś szkody?:P ja osobiście niewiem może juz ktoś tak robił....hm. pozdrawiam:D
Na pewno będzie głośniej :)
nie wiem jak jest w TS czy są dwie sondy lambda czy jedna, jeśli nie ma za tłumikiem sondy to nie powinno być żadnych problemów.
A od kiedy to sondy są przed za tłumikiem, mam nadzieje, że chodziło Ci o katalizator.
Jeśli wstawia się np. w miejsce katalizatora struminice z różnych powodów(nie koniecznie, aby podnieśc moc) to bardzo często nawet przy jednej sondzie i to przed katalizatorem pojawiają się błedy.
Dokładnie nie wiem jak wygląda wydech w 145, ale się domyślam i jeśli zamontujesz samą rurę to nic się nie stanie, ale zastanów się. Podejrzewam, że nie będziesz robił tego sam, a za wspawanie rury policzy sobie jak za zamontowanie tłumika jak nie więcej. Skutkiem tego będzie to, że jeśli auto byłoby za głośne to znów koszta i ogólnie tylko na tym stracisz.
W 145 jest uklad tłumików, jeżeli jeden jest do wymiany to i cały układ leci. Więc nie baw się i kup cały układ, jak Ci szkoda kasy to np. Polmostrów to ok. 200 zł a za tą cenę całkiem okej. :/
Ja w swojej 145 1,6TS wyciolem wzsystkie tlumniki , zostawilem tylko ostatni , puscilem rure 2 cale, duzo glosniej nie chodi ale zbiera sie lepiej