mam problem z tlumikiem srodkowym bylem dzis u mechanik i powiedzial ze tlumik do wymiany mysle nad wstawieniem samej rury jakie maga byc szkody
mam problem z tlumikiem srodkowym bylem dzis u mechanik i powiedzial ze tlumik do wymiany mysle nad wstawieniem samej rury jakie maga byc szkody
Po co tak kombinujesz skoro pytasz(zakładasz),że bedą jakiś szkody?ja osobiście niewiem może juz ktoś tak robił....hm. pozdrawiam
![]()
Na pewno będzie głośniej![]()
nie wiem jak jest w TS czy są dwie sondy lambda czy jedna, jeśli nie ma za tłumikiem sondy to nie powinno być żadnych problemów.
A od kiedy to sondy są przed za tłumikiem, mam nadzieje, że chodziło Ci o katalizator.
Jeśli wstawia się np. w miejsce katalizatora struminice z różnych powodów(nie koniecznie, aby podnieśc moc) to bardzo często nawet przy jednej sondzie i to przed katalizatorem pojawiają się błedy.
Dokładnie nie wiem jak wygląda wydech w 145, ale się domyślam i jeśli zamontujesz samą rurę to nic się nie stanie, ale zastanów się. Podejrzewam, że nie będziesz robił tego sam, a za wspawanie rury policzy sobie jak za zamontowanie tłumika jak nie więcej. Skutkiem tego będzie to, że jeśli auto byłoby za głośne to znów koszta i ogólnie tylko na tym stracisz.
W 145 jest uklad tłumików, jeżeli jeden jest do wymiany to i cały układ leci. Więc nie baw się i kup cały układ, jak Ci szkoda kasy to np. Polmostrów to ok. 200 zł a za tą cenę całkiem okej. :/
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
Ja w swojej 145 1,6TS wyciolem wzsystkie tlumniki , zostawilem tylko ostatni , puscilem rure 2 cale, duzo glosniej nie chodi ale zbiera sie lepiej