-
Problem z HI-FI BOSE
Witam. Mam następujący problem z nagłośnieniem BOSH.
Wyświetlacz radia świeci normalnie(działa radio), niestety nie ma dźwięku w głośnikach. Czasem się zdarzy że na chwilę się włączy ale potem znowu nie ma. Co może być tego przyczyną?? Gdzie jest w umiejscowiony wzmacniacz?
Chodzi o AR 156 2003 1,9 jtd 16V.
Bardzo proszę o pomoc!!!
-
Mi czasami nie gra prawa strona, czasem jakieś takie przytłumione wszystko.. ale po rozgrzaniu samochodu wszystko się stabilizuje. Myślę że u mnie jest problem w radiu i płycie, na zimnym może jakaś para może coś się osadza i źle odbiera..
Wzmacniacz masz w tylnej półce. Otwierasz bagażnik, zdejmujesz tapicerkę, kładziesz się w nim jak do lasu głową po stronie kierowcy, rozbebeszasz kabelki i widzisz nad głową i blachą wzmacniacz.
-
-
Witam! Mam wielką prośbe chce podłączyć radio oryginalne BOSE do alfy 147 1,9 JTD 2006 rok do wzmacniacza i sterowania z kierownicy. Wszystkie kable mam oryginalne podłączone fabrycznie ale jakis laik ucioł wtyczki i nie mogę sie dogadac z kolorami. Mam schemat kostek ale nie mam schematu kolorów. Bardzo prosze o pomoc. Mam nadzieje ze ktos mi pomoze DZieki i pozdrawiam
-
Witam
Mam chyba ten sam problem co kolega MANYK . Nie potrafię rozwiązać problemu który rozpoczął się jakieś 2 mies temu , muzyka raz jest raz jej nie ma i choroba co raz bardziej się nasila , wzmacniacz teoretycznie działa " słychać charakterystyczne pyk po włączeniu radia , sprawdzałem kostkę, styki ( przy wzmacniaczu ) czyściłem psikałem czymś do styków ,łącze wydaje się być idealne :D, a muzyka nadal gra sama kiedy chce.
Raz zagrało po uderzeniu w bagażniku w wzmacniacz przez wykładzinę , wyginanie kabla nic nie daje .
Nie potrafię wytłumaczyć sytuacji --- Jadę muza gra wszystko ok , wyłączam silnik zamykam auto , po pewnym czasie wsiadam ponownie odpalam auto i muzyka nie gra .
Myślałem że może wzmacniacz się grzeje lub coś takiego , ale nawet po 1 godz słuchania prawie na maxa gdzie słychać jak drżą blachy w aucie wyłączam i włączam i jest ok , wiec niby wkluczam wadę wzmacniacza ,ale mogę się mylić .
Dodam AR 159 sedan po lifcie zestaw Bose z subwooferem
Muza gra sama kiedy chce . Moze ktoś ma jakiś pomysł . POMOCY !!!!!!! i z góry dzięki .
-
A przy radiu kostki sprawdzałeś? Od tego bym zaczynał.
-
Kostki przy radiu sprawdzałem , wydaja się ok
Znalazłem chyba przyczynę -- Rozebrałem wzmacniacz podłaczyłem i zaczołem dotykac "pukać " bebechy , okazało sie że kondensator (chyba tak sie to nazywa) ma jakis luz lub zimny lut , a może upaliła sie stopka ,dokładnie nie wiem bo jest zalany jakas żywicą ktora jest zreszta troche przegrzana . Oddam do jakiegos elektronika niech to sprawdzi , zlutuje lub wymieni . Narazie docisnołem ten kondensator palcem i gra :D