Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Problem z HI-FI BOSE

manyk
    Gość

Domyślnie Problem z HI-FI BOSE

Witam. Mam następujący problem z nagłośnieniem BOSH.
    Wyświetlacz radia świeci normalnie(działa radio), niestety nie ma dźwięku w głośnikach. Czasem się zdarzy że na chwilę się włączy ale potem znowu nie ma. Co może być tego przyczyną?? Gdzie jest w umiejscowiony wzmacniacz?
    Chodzi o AR 156 2003 1,9 jtd 16V.

Bardzo proszę o pomoc!!!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Mi czasami nie gra prawa strona, czasem jakieś takie przytłumione wszystko.. ale po rozgrzaniu samochodu wszystko się stabilizuje. Myślę że u mnie jest problem w radiu i płycie, na zimnym może jakaś para może coś się osadza i źle odbiera..

Wzmacniacz masz w tylnej półce. Otwierasz bagażnik, zdejmujesz tapicerkę, kładziesz się w nim jak do lasu głową po stronie kierowcy, rozbebeszasz kabelki i widzisz nad głową i blachą wzmacniacz.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    wspomnienia po AR GT

Blondyn
    Gość

Domyślnie

Witam! Mam wielką prośbe chce podłączyć radio oryginalne BOSE do alfy 147 1,9 JTD 2006 rok do wzmacniacza i sterowania z kierownicy. Wszystkie kable mam oryginalne podłączone fabrycznie ale jakis laik ucioł wtyczki i nie mogę sie dogadac z kolorami. Mam schemat kostek ale nie mam schematu kolorów. Bardzo prosze o pomoc. Mam nadzieje ze ktos mi pomoze DZieki i pozdrawiam

pawelcali
    Gość

Domyślnie

Witam
    Mam chyba ten sam problem co kolega MANYK . Nie potrafię rozwiązać problemu który rozpoczął się jakieś 2 mies temu , muzyka raz jest raz jej nie ma i choroba co raz bardziej się nasila , wzmacniacz teoretycznie działa " słychać charakterystyczne pyk po włączeniu radia , sprawdzałem kostkę, styki ( przy wzmacniaczu ) czyściłem psikałem czymś do styków ,łącze wydaje się być idealne , a muzyka nadal gra sama kiedy chce.
    Raz zagrało po uderzeniu w bagażniku w wzmacniacz przez wykładzinę , wyginanie kabla nic nie daje .
    Nie potrafię wytłumaczyć sytuacji --- Jadę muza gra wszystko ok , wyłączam silnik zamykam auto , po pewnym czasie wsiadam ponownie odpalam auto i muzyka nie gra .
    Myślałem że może wzmacniacz się grzeje lub coś takiego , ale nawet po 1 godz słuchania prawie na maxa gdzie słychać jak drżą blachy w aucie wyłączam i włączam i jest ok , wiec niby wkluczam wadę wzmacniacza ,ale mogę się mylić .
    Dodam AR 159 sedan po lifcie zestaw Bose z subwooferem
    Muza gra sama kiedy chce . Moze ktoś ma jakiś pomysł . POMOCY !!!!!!! i z góry dzięki .

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

A przy radiu kostki sprawdzałeś? Od tego bym zaczynał.

pawelcali
    Gość

Domyślnie

Kostki przy radiu sprawdzałem , wydaja się ok

Znalazłem chyba przyczynę -- Rozebrałem wzmacniacz podłaczyłem i zaczołem dotykac "pukać " bebechy , okazało sie że kondensator (chyba tak sie to nazywa) ma jakis luz lub zimny lut , a może upaliła sie stopka ,dokładnie nie wiem bo jest zalany jakas żywicą ktora jest zreszta troche przegrzana . Oddam do jakiegos elektronika niech to sprawdzi , zlutuje lub wymieni . Narazie docisnołem ten kondensator palcem i gra
    Ostatnio edytowane przez pawelcali ; 19-07-2011 o 14:59