Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: problem z komputerem

aga
    Gość

Domyślnie problem z komputerem

Witam serdecznie

Zaznaczę od razu, że jestem na takim forum po raz pierwszy, a do tego jeszcze jestem kobietą z góry więc wybaczcie mało fachowe przedstawienie tematu.

Mam następujący problem: posiadam alfę romero 156 kombii 2002 rok. Na samym końcu ("czubku") "rączki" po lewej stronie kierownicy, tej od świateł jest taki przycisk od komputera wyświelajacy na ekranie bieżące spalanie itd. Wszystko było ok i nagle z dnia na dzień, tak po prostu przestał mi on działać. Komputer normalnie wyswietla wszystkie inne informacje na ekranie, tylko nie te, za które odpowiada własnie ten przycisk. Może ktoś się orientuje jak usunąć taką usterkę (bez wymiwniania całej części) ? Nikt do tej pory nie potrafi mi pomóc w tej kwestii

Użytkownik Alfa i Omega Avatar veet
    Mieszka w
    PCT/PO/SCZ/SZ/RSA
    Auto
    Brera 2.4

Domyślnie

Prawdopodobnie wyrobił się ów przycisk - możliwe też, że przetarła się wiązka prowadząca przewody do ecu... sprawdź wszystkie bezpieczniki...

Czasem paradoksem alfy i działania innych podzespołów są niedziałąjące inne rzeczy więc prawdź czy co innego czasami też nie działa...

aga
    Gość

Domyślnie dzięki

Dzięki za zainteresowanie i sugestie. Tak jednak myślę, że chyba bez rozbierania na cześci się nie obejdzie mam nadzieję, że nie będę musiała wymieniać całego kompletu...
    pozdrowionka!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar veet
    Mieszka w
    PCT/PO/SCZ/SZ/RSA
    Auto
    Brera 2.4

Domyślnie

wymiana całego kompletu nawet nie wchodzi w grę... to pierdołka tylko więc bez obawy...

aga
    Gość

Domyślnie

dzięki bardzo jeszcze raz! też tak się łudzę, że wystarczy tylko coś tam podczyścić lub "poruszać kabelkami" i będzie git! w takim razie będę musiała poszukać kogoś, kto mi się tego podejmie...
    pozdrawiam!