-
2.4 JTD wtryski problem
Witam!
Czy miał ktoś juz taki przypadek że z pod jednego ze wtrysków ucieka powietrze??słychać to i czuć przy zapalonym silniku dosyć wyrażnie. jest on lekko zabrudzony tak jak by od oleju (reszta wtrysków sucha).i pozatym czasem zamruga kontrolka w liczniku. mam pytanie czy jest tam jakaś uszczeleczka czy trzeba wymienić cały wtrysk i czy może podawać jakieś błędy do komputera że ta kontrolka świeci??nie wiem czego się spodziewać bo jeszcze tego nie rozebrałem....
pozdrawiam
-
Ten garnek na 100% nie pali. Może to byc uszkodzona podkładka/uszczelka pod wtryskiwaczem, albo pęknięta głowica, a to już gorzej...
-
raczej w większości przypadków podkładkę wydmuchało, wymienisz podkładkę i będzie git
-
nie chce zakładać nowego tematu, czy przy wymianie wtrysków na używane jest konieczność programowania ich w serwisie czy wystarczy je zamontowac? chodzi o 2,4 z 2001r
-
przechodziłem to samo. nie trzeba programować
-
a czy ktoś może mi podpowiedzieć jak sprawdzić nr wtrysków bo nie wiem czy mam cf2 czy cf3 (różne opinie słyszałem na temat 2,4 z 2001r , po vinie pokazuje cf3). Trzeba dużo rozbierać czy wystarczy zdjąć osłone silnika?