Może mi ktoś podać jakie dokładnie są wymiary głośników w AR 155 z przodu i z tyłu? I jakie dobre a nie za drogie z bazaru ALLEGRO polecacie?
Printable View
Może mi ktoś podać jakie dokładnie są wymiary głośników w AR 155 z przodu i z tyłu? I jakie dobre a nie za drogie z bazaru ALLEGRO polecacie?
Z przodu na desce zamiast firmowych założyłem same gwizdki.W drzwiach mam midbasy 13 cm.Z tyłu w półce jest problem z rozmiarem.Założyłem 16 cm dwudrożne.Firma Boshmann.Po pieniądzach i dźwięk misie podoba.Z tyłu musiałem ściągnąć wygłuszenie bagażnika,ale przez to jest lepszy basik.Polecam.
Dzięki wam dobre duszyczki :lol:
Grzelutek dużo jest pracy żeby zamontować głośniki w drzwiach? Poza tym że robisz dziere w tapicerce musisz ingerować w strukturę drzwi?
hmmm jak chcesz żeby ładnie grało tak bardzo ładnie to trzeba ingerwoać w strukturę drzwi wygłuszyć je i wstawić zestaw odseparowany 165mm na jakimś wzmaku wtedy będzie ładnie grało :wink:Cytat:
Napisał alfasound_mania
Cytat:
Napisał alfasound_mania
Tylko tapicerka,ale zależy jaka jest głębokość montażowa głośnika.Musisz opuścić szybę i sprawdzic czy głośnik nie przeszkadza.Jak tak to trzeba dorobić takie dystanse,ale potem jest kłopot czy malować,czy czymś obszywać ?? Ja dobrałem tak głębokość,że mieści się do szyby i nie przeszkadza.Średnica głośników to chyba max 13 cm.16 cm już się chyba nie zmieszczą.
Roboty niedużo a swoje robi.Trzeba tylko pokombinować z przeciągnięciem kabelków od drzwi do radia.
Przyznaję niemam wygłuszonych drzwi,ale nie startuję w zawodach car audio i jak na moje potrzeby to wystarcza.Nic nie dzwoni ani się nie tłucze.
Midbasy mam 13 a gwizdki takie do których nie potrzeba zwrotnicy.
Hej
Mam to samo pytanie, tylko chodzi o model 145, z przodu 16,5 cm a z tyłu 13 ??
I może znacie głębokość montażową, szczególnie z przodu, bo zastanawiam się czy HERTZ ESK165 nie będą za głębokie....
POzdr
JaGGeR
Dziękuje bardzo za informacje. Pozdrawiam
Jak miałem 155 to w deske wsadziłem zestaw sinuslive, średniotonowy 10cm, zwrotnica i gwizdek, znacznie lepiej grało od oryginału