Witam!!! Mam problem z torbiną w mej alfince, miesiąc temu mała kapitalkę ale ale turbina niebyła tykana wydaje mi sie że padła jak to sprawdzic?Teraz niema mocy i niewiem czy mogę nią jezdzic?Proszę poradzcie coś!
Printable View
Witam!!! Mam problem z torbiną w mej alfince, miesiąc temu mała kapitalkę ale ale turbina niebyła tykana wydaje mi sie że padła jak to sprawdzic?Teraz niema mocy i niewiem czy mogę nią jezdzic?Proszę poradzcie coś!
Przede wszystkim trochę mniej chaotycznie napisz co się dzieje :)
To, że nie ma mocy niekoniecznie musi wskazywać na turbosprężarkę. Posprawdzaj na początek czy wszystkie rury masz pozakładane i skręcone. Jeśli z połączeniami jest wszystko ok, to najprościej jest podjechać na kompa i ją sprawdzić, bo przyczyn może być naprawdę wiele.
ja przed faktem jak mi turbina padła to za radą mechanika zrobiłem taką diagnoze...na zimnym silniku odkręć rurę przy turbinie która idzie do niej z kolektora...dasz rady wsadzić tam palec...jak złapiesz wirnik to nim poruszaj..jeśli ma luzy to REGENERACJA....ja za 9 stówek to zrobiłem...ale dokładnie tak jak napisał SCORPION...SPRAWDŹ wszystkie rury,węże.może któryś się poluzował...