Witam!!! Mam problem z torbiną w mej alfince, miesiąc temu mała kapitalkę ale ale turbina niebyła tykana wydaje mi sie że padła jak to sprawdzic?Teraz niema mocy i niewiem czy mogę nią jezdzic?Proszę poradzcie coś!
Witam!!! Mam problem z torbiną w mej alfince, miesiąc temu mała kapitalkę ale ale turbina niebyła tykana wydaje mi sie że padła jak to sprawdzic?Teraz niema mocy i niewiem czy mogę nią jezdzic?Proszę poradzcie coś!
Przede wszystkim trochę mniej chaotycznie napisz co się dzieje
To, że nie ma mocy niekoniecznie musi wskazywać na turbosprężarkę. Posprawdzaj na początek czy wszystkie rury masz pozakładane i skręcone. Jeśli z połączeniami jest wszystko ok, to najprościej jest podjechać na kompa i ją sprawdzić, bo przyczyn może być naprawdę wiele.
ja przed faktem jak mi turbina padła to za radą mechanika zrobiłem taką diagnoze...na zimnym silniku odkręć rurę przy turbinie która idzie do niej z kolektora...dasz rady wsadzić tam palec...jak złapiesz wirnik to nim poruszaj..jeśli ma luzy to REGENERACJA....ja za 9 stówek to zrobiłem...ale dokładnie tak jak napisał SCORPION...SPRAWDŹ wszystkie rury,węże.może któryś się poluzował...