-
Wzmak i Sub w Alfie 156
Witam pytanko kieruję do wszystkich posiadaczy wzmacniaczy w 156'tkach.
Pytam ponieważ nie znalazłem nic w szukajce.
Którędy najlepiej przeciągnąć kable od aku do bagażnika przez tą ścianę grodziową? A pózniej którędy progami ??
Z góry dziękuje za odpowiedzi
-
Ja przeciągnąłem tak jak wspomniałeś,ściana grodziowa (okolice układu kierowniczego) ponizej zbiorniczka z płynem hamulcowym,jest tam wiązka w innymi kablami i wchodzi spokojnie gruby przewód "+" od aku,później do konsoli środkowej > pod radiem (przy okazji w tym miejscu dołączyłem do wiązki kable sterujące sub. od radia) > rozkręciłem środkowy tunel > pod tunelem > z tyłu tunela przełożyłem pod wykładzine (tył pasażerski) > pod tylne siedzisko > przekładka za tylne oparcie > przekładka za wkładzine bagażnika > i już... kabelki stercza w bagażniku. Może to z opisu wygląda troche skomplikowanie ale wydawało mi sie to łatwiejsze jak rozkrecanie plastików przy progach i podnoszenie całej wykładziny po bokach,choć niektórzy tak robią jak wynika z forumowych opisów.Zreszta cała operacja rozkrecania i skrecania zajęła mi niecałe 1,5 godziny. Powodzenia i polecam przyszykować sobie kawałek linki giętkiej (1-1.5 metra) np. może być pancerz od linki rowerowej lub gruba plastikowa żyłka do przeplatania w miejscach trudnodostepnych dla paluszków i manewrowania w zakamarkach.
-
-
Dzięki koledzy na pewno skorzystam z waszej pomocy poczekam tylko aż się troszkę cieplej zrobi to będę działać :D