-
Problem z szybami
Mam dziwny problem z szybami przednimi sterowanymi automatycznie. Chodzi o to, że cały czas działały bez problemu i dzisiaj odmówiły posłuszeństwa,tzn. nie działają ani przyciski od kierowcy, ani od pasażera. Czy jest jakaś blokada jeżeli dłużej się przytrzyma przycisk otwierania, czy coś?
Dodam,że 147 1.9 JTD 2001 rok 3 drzwiowa.
-
na sam poczatek sprawdz kolego bezpiecznik :)
-
Tam jest jeden od 2 szyb,tnz, od strony kierowcy i pasażera?
Bezpieczniki są ok. Problem jest większy niż same szyby:
-miga licznik km
-nie działają szyby
-nie działają lusterka
-nie działa otwieranie bagażnika
-nie działa kluczyk(bateria nowa,lampka się świeci)
Co to może być?;/
-
Alfa jest świeżo po zakupie, dlatego tyle pytań ;/
-
co do kluczyka miałem kiedyś problem nie twierdze ze masz to samo ale pomimo ze lampka się świeciła kluczyk nie działał baterie tez wymieniłem w końcu skończyło się na serwisie i zakupie nowego kluczyka układ scalony wysiadł.... a niestety nie maiłem drugiego... ale oby to coś .... przejedz się do ASO
-
Generalnie problem się rozwiązał po wymianie aku na nowy, jednakże wciąż nie działa pilot. W sumie w środku kluczyka coś lata więc możliwe, że jest uszkodzony. Mam pytanie jeszcze odnośnie szyb,bo na dół zjeżdżają bezproblemowo jednak do góry idą partiami, tzn. kawałek podjadą i stają i tak kilka razy, aż dojadą do góry. Czy to jakiś błąd kompa?
-
-
No i dzisiaj znów to samo: miga licznik km i nie działa ani sterowanie szybami,ani lusterkami oraz otwieranie bagażnika. Czy ktoś sie orientuje co to może być?
-
A może tak porządny przegląd elektryki zrobić a nie gdybać
-
Przypuszczałem,że może ktoś się spotkał z podobnym problemem i będzie mógł doradzić więc dlatego zapytałem.