Falujace obroty!! Podobno uszkodzony komputer silnika
Witam serdecznie. Posiadam Alfe 166 od około 5 dni i od samego początku obroty nie są równe:( silnikiem lekko telepie. Byłem z moim problemem u elektromechanika po krótkiej diagnozie stwierdził ze to czujnik temperatury wody...po wymianie czujnika problem nie ustał, stwierdził że komputer silnika jest uszkodzony. Czy ktoś mógł by mi podpowiedzieć czy to aby na pewno komputer jest to dosyć duża cena wymiany i nie chciał bym wymieniać go niepotrzebnie. Dodam jeszcze ze mam błędnie pokazywana temperature zewnętrzna na ICS'ie. Z Góry dzięki za pomoc:)
Witam serdecznie. Posiadam Alfe 166 od około 5 dni i od samego początku obroty nie są
Koledzy w mojej 166 2.4 jtd jest tak samo ze czasami autko lekko faluje obrotami, lecz to mi nie przeszkadza. Bardziej zaniepokoiła mnie swiecaca marchewa na liczniku wiec podpiolem interfejs i wyskoczyl mi bład cooling fan czyli wlasnie związany z temperatura cieczy. Bylem u zaufanego elektryka i popsrawdzal instalacje, wiatrak po spięciu na krotko dziala, przekazniki tez ok, wiec zostal komputer. Odnalaz kable prowadzace od wiatrakow przy wtyczce do komputera i tam prąd dochodzi. Wiec stwierdza ze to komputer, dla pewnosci rozmawialem z drugim mechanikiem i powiedzial, ze skoro prąd dochodzi do komputera to wlasnie to wina komputera. A i błędu nie da sie usunac, doslownie na sekunde gasnie po skasowaniu bledu po czym sie znow zapala.