Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Falujace obroty!! Podobno uszkodzony komputer silnika

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas169
    Mieszka w
    Sianożęty
    Auto
    166 2.0T.S. 16V 155KM; Pontiac Sunfire 2.2 kat 1996r

Domyślnie Falujace obroty!! Podobno uszkodzony komputer silnika

Witam serdecznie. Posiadam Alfe 166 od około 5 dni i od samego początku obroty nie są równe silnikiem lekko telepie. Byłem z moim problemem u elektromechanika po krótkiej diagnozie stwierdził ze to czujnik temperatury wody...po wymianie czujnika problem nie ustał, stwierdził że komputer silnika jest uszkodzony. Czy ktoś mógł by mi podpowiedzieć czy to aby na pewno komputer jest to dosyć duża cena wymiany i nie chciał bym wymieniać go niepotrzebnie. Dodam jeszcze ze mam błędnie pokazywana temperature zewnętrzna na ICS'ie. Z Góry dzięki za pomoc

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

A mechanik podpinał auto pod jakiś interfejs diagnostyczny ?
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

lysy1234
    Gość

Domyślnie

siema!podjedz kolezko do DOBREGO MECHANIKA KTORY MA POJECIE O AR!!!powodow falujacych obrotow moze byc MNOSTWO-a na pewno nie komputer!!!poza tym co ma czujnik temp do falujacych obrotow!!!podpowiem ci jedna z mozliwosci(oczywiscie mowie tu o moim przypadku!-tez mialem problem z obrotami...jezdzilem po kompach i nic!w koncu trafilem na odpowiedniego goscia z odpowiednim interfejsem!i stwierdzil ze to elektrozawor przepustnicy!powodzenia!!!

Mieszka w
    Sianożęty
    Auto

Domyślnie

Podpioł autko pod komputer i pokazalo sie -30stopni temperatura wody mowil ze komputer dostaje bledne dane i zalewa silnik...a nie dodalem ze rano jak odpalam to smuge dymu mam za soba...po czasie ustaje. Bede musial poszukac jakiegos bobrego mechanika, chyba ze znacie kogos w okolicy koszalina-kołobrzegu. dzieki

lysy1234
    Gość

Domyślnie

koszalin-kolobrzeg...nie no do szczecina to mialbys kawalek!jedno jest pewne; zmien mechanika!bo niebardzo rozumiem jego diagnozy!pozdroooo

Mieszka w
    Sianożęty
    Auto

Domyślnie

dzieki za podpowiedzi

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Sędziszow Małopolski
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Domyślnie Witam serdecznie. Posiadam Alfe 166 od około 5 dni i od samego początku obroty nie są

Koledzy w mojej 166 2.4 jtd jest tak samo ze czasami autko lekko faluje obrotami, lecz to mi nie przeszkadza. Bardziej zaniepokoiła mnie swiecaca marchewa na liczniku wiec podpiolem interfejs i wyskoczyl mi bład cooling fan czyli wlasnie związany z temperatura cieczy. Bylem u zaufanego elektryka i popsrawdzal instalacje, wiatrak po spięciu na krotko dziala, przekazniki tez ok, wiec zostal komputer. Odnalaz kable prowadzace od wiatrakow przy wtyczce do komputera i tam prąd dochodzi. Wiec stwierdza ze to komputer, dla pewnosci rozmawialem z drugim mechanikiem i powiedzial, ze skoro prąd dochodzi do komputera to wlasnie to wina komputera. A i błędu nie da sie usunac, doslownie na sekunde gasnie po skasowaniu bledu po czym sie znow zapala.