jadac dzisiaj ok .60km/h cos mi terkocze z lewej strony z przodu .po nacisnieciu sprzegla terkotanie nie ustaje .nie jest to glosne ale podejrzewam ze to lozysko .ma ktos podobny problem .czekam na odpowiedzi expertow. :)
Printable View
jadac dzisiaj ok .60km/h cos mi terkocze z lewej strony z przodu .po nacisnieciu sprzegla terkotanie nie ustaje .nie jest to glosne ale podejrzewam ze to lozysko .ma ktos podobny problem .czekam na odpowiedzi expertow. :)
A jaki silnik?
2.4jtd dodam ze tyrkotanie slychac tylko po zdjeciu nogi z gazu po dodaniu ustaje .slysze to przy predkosci 60km/h . czy mozliwe ze to lozysko????????????????????
Moim zdaniem to uszkodzony przegub napędowy.
Witaj! Jeśli odkręcałeś ostatnio koła to sprawdź czy jest dobrze dokręcone:)
Jeśli nie pomoże to próbuj na skręconych bo może rzeczywiście przegub się odzywa. Zobacz też, czy jakiś ciężarek na feldze nie odpada lub nie ociera o coś i czy plastiki w nadkolu nie odłamały się.
No a jeśli to nie pomoże przyjedź do nas i napewno znajdzie się przyczyna...
P.S. jak wrócisz do PL daj znać i wpadnij:) No i życzę żeby stukanie okazało się pierdołą.
Ostatecznie posłuchaj na postoju czy ze skrzyni nie wydobywa się lekki stukot na wciśniętym i nie wciśniętym sprzęgle.
Pozdrawiam!
znalazlem dzisiaj prawdopodobna przyczyne stukania :) Przegub wewnetrzny z lewej strony :) musze zmienic :) tylko nieweim czy z benzyny 2.5 podejdzie .niestety jestem w uk i oni tutaj nie slyszeli o 166 2.4jtd i niue maja w komputerach. jesli ktos sie orientuje w tym temacie z jakie modele mialay takie same czekam na podpowiedzi ;)
Zadzwon do Jamiego Portera. Tel: 01763 245481 .Moze cos Ci doradzi.
Pozdr.