jadac dzisiaj ok .60km/h cos mi terkocze z lewej strony z przodu .po nacisnieciu sprzegla terkotanie nie ustaje .nie jest to glosne ale podejrzewam ze to lozysko .ma ktos podobny problem .czekam na odpowiedzi expertow.![]()
jadac dzisiaj ok .60km/h cos mi terkocze z lewej strony z przodu .po nacisnieciu sprzegla terkotanie nie ustaje .nie jest to glosne ale podejrzewam ze to lozysko .ma ktos podobny problem .czekam na odpowiedzi expertow.![]()
A jaki silnik?
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
2.4jtd dodam ze tyrkotanie slychac tylko po zdjeciu nogi z gazu po dodaniu ustaje .slysze to przy predkosci 60km/h . czy mozliwe ze to lozysko????????????????????
Moim zdaniem to uszkodzony przegub napędowy.
Witaj! Jeśli odkręcałeś ostatnio koła to sprawdź czy jest dobrze dokręcone
Jeśli nie pomoże to próbuj na skręconych bo może rzeczywiście przegub się odzywa. Zobacz też, czy jakiś ciężarek na feldze nie odpada lub nie ociera o coś i czy plastiki w nadkolu nie odłamały się.
No a jeśli to nie pomoże przyjedź do nas i napewno znajdzie się przyczyna...
P.S. jak wrócisz do PL daj znać i wpadnijNo i życzę żeby stukanie okazało się pierdołą.
Ostatecznie posłuchaj na postoju czy ze skrzyni nie wydobywa się lekki stukot na wciśniętym i nie wciśniętym sprzęgle.
Pozdrawiam!
znalazlem dzisiaj prawdopodobna przyczyne stukaniaPrzegub wewnetrzny z lewej strony
musze zmienic
tylko nieweim czy z benzyny 2.5 podejdzie .niestety jestem w uk i oni tutaj nie slyszeli o 166 2.4jtd i niue maja w komputerach. jesli ktos sie orientuje w tym temacie z jakie modele mialay takie same czekam na podpowiedzi
![]()
Zadzwon do Jamiego Portera. Tel: 01763 245481 .Moze cos Ci doradzi.
Pozdr.
Była Alfa 156 2.4 JTD 10V 185 KM
Byla Alfa 166 3.0 Super + LPG
Jest Alfa 166 3.2