Witam!
Jak się dostać do głosników z tylnej półki - od wewnątrz auto czy lepiej od bagażnika? Pytam bo nie lubie nic łamać i psuć.
Co to jest: czarne pudełeczko przy lampce bagaznika?
Printable View
Witam!
Jak się dostać do głosników z tylnej półki - od wewnątrz auto czy lepiej od bagażnika? Pytam bo nie lubie nic łamać i psuć.
Co to jest: czarne pudełeczko przy lampce bagaznika?
Ja robilem od bagaznika. Niestety jezeli bedziesz chcial sobie zalozyc dobre glosniki to polka w AR156 jest za wiotka i bedziesz zmuszony dorobic sobie stelaz z drewna pod glosnik, oraz wywiercic pare otworow w tym aluminiowym profilu ktory trzyma oparcie siedzien i polke. Przykrecasz wtedy stelaz do tej ramy i jest git.
POlecam ci rowniez wszystko osadzic na gabce a najlepiej filcu bo bedzie ci wpadalo w rezonans.
Wszystk owidac dokladnie jak zdejmiesz gorna wykladzine w bagazniku - montowana jest na obrotowe zapinki.
Dzięki, dzięki za odpowiedz. W takim razie zaczne od bagażnika. Zdejmowałem, odchylałem już to obicie na odkręcane zatrzaski, ale podtym mam jeszcze coś al'a zieloną watę - pewnie wygłuszająca czy coś. No, ale damy rade. :) Choć szczerze powiem, że myślałem że będzie łątwiej....
A ktoś wie co to za czarne pudełeczko, do którego idzie około 6 przewodów, obok lampki bagażnika?
Półka wcale nie jest za wiotka tylko do aut gdzie tylne głośniki są montowane fabrycznie (te z nagłośnieniem bose) jest inna -wzmacniana półka. Wtedy nic nie trzeba dorabiać itd bo ta półka ma gniazda pod głośniki.Cytat:
Napisał Siekier
To prawda - ale jak sie ma naglosnienie Bose to po co je wymieniac? :)Cytat:
Półka wcale nie jest za wiotka tylko do aut gdzie tylne głośniki są montowane fabrycznie (te z nagłośnieniem bose) jest inna -wzmacniana półka. Wtedy nic nie trzeba dorabiać itd bo ta półka ma gniazda pod głośniki.
A jezeli go nie ma to polka jest ta zwykla czyli mniej sztywna i glosniki sie jej nie "imają" :)
A jak są już febrycznie maskownice do głośników owalnych w tylnej półce to jest ta sztywniejsza czy nie?
ja też mam maskownice i nawet są otwory w takim samym rozstawie jak w głośnikach 6x9 ale jakikolwiek blachowkręt jest zbyt wąski żeby go tam włożyć???
Pozdrawiam
co????
nawet nie wiem jak takie cos wygląda???
pozdrawiam
hehe - Marcin ale jestes uszczypliwy :DCytat:
Napisał marcins737
NiekoniecznieCytat:
Napisał Konik
Dokladnie - ja tak wlasnie mialem i uprzedzam ze wycinanie otworow tak zeby po zalozeniu oryginalnych maskownic ladnie wygladalo to calkiem upierdliwa dlubaninka.Cytat:
uprzedzam że są wersje gdzie sa maskownice a pod nimi nie ma otworu na glośniki i trzeba je dopiero wyciąć
Moje subiektywne odczucie jest takie ze drzwi w alfie 156 maja lipna akustyke. takie same glosniki w Corsie graja duzo ladniej - sprawdzone empirycznie :)Cytat:
Napisał marcins737
Chyba napewno się nie rozumiemy. Ja nie mam problemu z samym wkręcaniem. Chodzi o to że te dziury które mam pprzy osłonach w półce sa po prostu bardzo duże.
pozdrawiam