-
Pomocy
Panowie,mam nastepujacy problem,dzisiaj troszke pojezdzilem moja Bella,rano troszke pokrecilem zanim odpalila ale odpaliła(tzn. pokrecilem raz i zalapala ale po okolo 4sek,teraz przyjechalem,zgasilem.Teraz chcialem ja odpalic,wkladam kluczyk........i nic sie nie swieci,nawet centralny nie lapie,za któryms razem złapało -wszystko sie zapalilo, ale teraz juz kompletnie nic!!! Co to moze byc-jeszcze sprawdze aku.Pozdrawiam
-
może na początku przeczyść klemy i na akumulatorze końcówki ogniwa dodatniego i ujemnego czyli to na co zakładasz klemy :)
-
....
Zaraz pojde wszytsko poczyscic i mam nadzieje ze pomoze!!! A mam jeszcze jedno pytanko bo nieraz jak przekrece kluczyk w stacyjce na MAR,poczekam chwile az sie swiece nagrzeja i chce przełączyc na AVV to okazuje sie ze juz sie nie da przekrecic dalej-ale nie zawsze tak jest-czeka mnie wymiana stacyjki??? Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc.
-
wszystko jasne
Jedna klema(+) jest zniszczona i spada,dzisiaj jade kupic nowa i jakos spróbuje ja zmienic,a takie pytanko,czy to tez moglo byc powodem gorszego odpalania auta?Pozdrawiam.Acha ogniwo dodatnie jest zniszczone-az taki rowek sie zrobil-czy tak moze byc(aku prawie nowy) poprzednik tak ja zalatwił.
-
zorientuj sie czy gdzies w okolicy nie nadleja ci slupka w aku bo jak sie okaze ze rowek jest dosc duzy(niestety prad rozruchowy w dieslu jest dosc spory) to upali slupek i moze byc po aku
---------- Post dodany o godzinie 08:03 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:00 ----------
a jak ten rowek wyglada jak ubytek(tu bym sie zastanowil nad regeneracja) czy wyrobiony od ruszajacej sie klemy a co do odpalania to napewno
-
Miałem to samo z akusiem (radosna twórczość poprzedniego właściciela) wymieniłem klemę ale nic to nie dało nadal była luźna. Aby luz znikną wystarczy spiłować klemę w miejscu zacisku (łączenia) wtedy zaciska się ciaśniej i po problemie.
Pozdro
Dugi
-
dzieki
No na + jest rowek,ale spiłowałem troszke kleme,zdąłem część tego plastilu i juz wszystko gra.Dzisiaj zawiozłem Bellę na wymianę rozrządu,zobaczymy czy bedzie lepiej.Pozdrawiam i dziekuje kolegom!