-
sprzęgło
Ostatnio jeżdżąc często ze sporych wzniesień,dojeżdżam do skrzyżowania i podczas końcowego hamowania,po wciśnięciu sprzęgła silnik gaśnie.Tak jakby nie rozłączał całkowicie napędu.Jak miałem kadetta,to mogłem ewentualnie kombinować z linką,a tu jest hydraulika,więc nie wiem ,czy sprzęgło do wymiany,wysprzęglik czy coś innego jest przyczyną?
-
proponuje Ci podjechac do warsztatu twojego zaufania i poprosic o diagnoze,opisz im co zauwazyles w jakiej sytuacji. defakto zakosztuje Cie taka diagnoza pare zloty ale bedziesz odrazu wiedzial co jest przyczyna.
-
-
a przy wbijaniu 1. biegu jest szarpnięcie lub zgrzyt albo alfa delikatnie zaczyna się toczyć po wbiciu biegu nie puszczając sprzęgła?
-
Cytat:
Napisał
pipo
Ok.Dzięki za podpowiedź.
pipo sluchaj skoro jestes z Lubania to jedz do Pokrzywnika,to jest kolo Lagowa w kierunek na Gronow,tam w wiosce drugi budynek po lewej jest swietny mechanik wloskich aut,ja wlasnie mam u niego w tej chwili moja alfe 33.
Facet nazywa sie Darek,a jakby pytal kto Cie przyslal powiedz mu ze Daniel ten od Alfy 33 on bedzie wiedzial.