-
Zacinająca się stacyjka
Witam mam od pewnego czasu taki problem ze stacyjka zacina się przy przekręcaniu na pozycje zapłonu. Myślałem o wymianie jej na inną używaną kupioną gdzieś na giełdzie czy szrocie bo nowe to dość drogo to wszystko wychodzi. Czy po wymianie stacyjki i grotu w pilocie imobilaizer będzie działał prawidłowo czy trzeba będzie coś programować itp? Widziałem stacyjki z samym grotem i wymiana to nie problem tylko czy później ten imo wykryje kluczyk? Aha a odczyt kodu odbywa się przez grot kluczyka czy bezprzewodowo do tego czujnika przy stacyjce? Dzięki i pozdrawiam
-
U mnie powodem był kluczyk (bo był trochę przetarty) jak zaczęłam jeżdzić na zapasowym problem znikł
-
Niestety ale nie posiadam zapasowego kluczyka miałem tylko jeden przy zakupie samochodu. Kluczyk jest faktycznie wydarty bo widać po nim ale stacyjka też jest już dość mocno rozkiwana. Myślę ze jak kupię tą stacyjkę z grotem to w pilocie wymienie grot a tam znajduje się transponder więc imobilaizer powinien działać ok.
-
ja też nieraz nie mogę przekręcić kluczyka:agree: ale jest to związane z blokadą kierownicy wystarczy lekko ją ruszyć i kluczyk się przekręca bez problemu:cool:
-
tak o tej blokadzie to ja wiem ale ona nie ma wpływu na przycinanie się stacyjki w moim przypadku.
-
A próbowałeś zalać ją delikatnie gliceryną, przesmarować smarem grafitowym? ..oczywiście w b. marginalnej ilości. Czasem pomaga.
-
Stacyjka narazie działa poprawiło się jej jak psiknąłem do niej jakiegoś środka do smarowania i konserwacji zamków! Zauważyłem że problem byl wtedy gdy były wysokie temperatury, wtedy się przycinał a teraz jest jak narazie ok.