witam
po założenu silnika nie pracuje na 2 cylindry czy by to było przyczyną zle zalozonego rozrzadu czy inna przyczyna
odpala ładnie nie pracuje na 1 i 3 cylindze wtryski sprawdziłem doziałają
prosze o pomoc
Printable View
witam
po założenu silnika nie pracuje na 2 cylindry czy by to było przyczyną zle zalozonego rozrzadu czy inna przyczyna
odpala ładnie nie pracuje na 1 i 3 cylindze wtryski sprawdziłem doziałają
prosze o pomoc
świece sprawdzałeś??
Sprawdź cewki...u mnie na jednym garze gubiła iskrę właśnie przez przetartą izolacje przy cewce...
Pzdr
2.0V6 Turbo ma tylko jedna cewke.
Ja bym wymienił przewody i świece. Te silniki są bardzo wymagające jeżeli chodzi o WN. Trzeba świece wymieniać max co 20 000. Przewody muszą być w super stanie. Jak masz kasę to kupuj oryginał a jak nie to napisz to podam namiar na tani i dobry zamiennik bo też wymieniałem.
wynieniłem świece i jest ok tylko teraz słyczać zawory chyba rozrząd jest przestawiony cos ni sie tak wydaje
Zawory w Twoim silniczku się reguluje o ile dobrze pamiętam, a skąd osąd że rozrząd masz przestawiony, był robiony na blokadach czy jak? Sam robiłeś czy ktoś inny?
jak masz takie podejrzenia to weź to lepiej sprawdź żeby kłopotów nie było...
W naszych TB reguluje się ręcznie zawory, bodajże co jakieś 20 000km. Ale trzeba pamiętać że nawet dobrze wyregulowane będą cykać. Muszą. I tak jak pisał poprzednik. Jak przekładałeś cały silnik to skąd rozrząd przestawiony?
co nowego sie okazało
właśnie z ciekawości sprawdziłem ciśnienie na tłokach i co ma po 12
ale z wyjątkiem 2 cylindra nie ma wcale cisnienia uchylony jest zawur ssący i nie domyka do końca i co teraz mam zrobic
To bardzo nie ciekawie. Najprawdopodobniej jest zapieczony zawór czyli głowica do roboty.
Ale kurde w ogóle zachodzę w głowę skąd i dlaczego wziąłeś ten silnik. Przybliż mi tą historię bo nie czaję jak się w to wpakowałeś.